Senamiesčio grindinys bus pritaikytas neįgaliesiems

Senamiesčio grindinys bus pritaikytas neįgaliesiems

Žadama Klaipėdos senamiestyje esančiose sankryžose "išlyginti" grindinio akmenis, kad neįgaliesiems, mamytėms su vežimėliais ir dviratininkams būtų patogiau judėti.

"Kalbėjome apie dviejų Klaipėdos senamiestyje esančių gatvių - Tiltų ir Turgaus - dangų pritaikymą neįgaliesiems ir mamytėms su vežimėliais. Nes dabar situacija yra tokia, kad neįgaliojo vežimėliu važiuoti šaligatviu patogu, bet pasiekus sankryžą iškyla bėda, nes važiuoti grindiniu nėra paprasta", - po vakar vykusio pasitarimo pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Pasak jo, planuojama, kad ta dalis grindinio, kuria per gatves turi pereiti pėstieji, bus pakeista kitokiais, lygesniais šlifuotais akmenimis.

"O šviesoforais reguliuojamoje Tiltų, Turgaus gatvių sankryžoje ketinama kloti kelių spalvų akmenis, kad taip būtų pažymėta perėja, nes dažai ant akmens prastai laikosi", - pasakojo O. Mariničius.

Be to, žadama padaryti ir nuožulnesnius nuvažiavimus nuo šaligatvių.

"Projektavimo darbai jau vyksta. Tikimasi, kad jie bus baigti po kelių mėnesių ir tuomet jau bus galima pirkti rangos darbus. Jei dėl įvairių aplinkybių procedūros neužtruks, manau, kad antroje šių metų pusėje būtų realu pradėti darbus", - svarstė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder