Šeimos pagausėjimas pastumdys valdžios kėdes

Šeimos pagausėjimas pastumdys valdžios kėdes

Savaitgalį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė savo "Facebook" draugus nudžiugino žinia, kad netrukus pasaulį išvys trečioji jos atžala. Tai reiškia, kad neišvengiamai keisis ir Klaipėdos valdžios sudėtis. Kol kas aišku tik tiek, jog į atsilaisvinantį postą pretenduos žmogus iš liberalų.

Pati A. Velykienė "Vakarų ekspresui" džiaugsmingai patvirtino geras naujienas ir pabrėžė, jog jos gyvenime svarbiausias dalykas yra šeima, tad ji neabejotinai imsianti 2 metus trunkančias motinystės atostogas.

"Manau, kad būtų tikslinga užpildyti mano postą, kadangi krūvis yra labai didelis. Esu politinio pasitikėjimo asmuo, tad pretendento kandidatūrą teiks administracijos direktorius, ją tvirtins arba atmes Taryba. Manau, kad tai bus daroma gegužės pabaigoje arba birželį", - atskleidė A. Velykienė.

Pagal įstatymą Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai į pareigas skiriami administracijos direktoriaus siūlymu, mero teikimu. Tai reiškia, jog netrukus administracijos direktorius Saulius Budinas bus priverstas ieškoti naujo pavaldinio.

"Šias naujienas žinau, galiu tik pasidžiaugti, jog žmonės planuoja vaikus - tai yra pavyzdys, - džiaugėsi S. Budinas. - Tikrai ieškosime žmogaus, kuris galėtų Aliną Velykienę pakeisti, kadangi pareigos apkrauna didžiuliu krūviu, kurio vienas pavaduotojas neaprėptų."

Direktorius tvirtino, jog per darbų gausą galimų kandidatūrų nesvarstė - tą darys artimiausiais mėnesiais.

Panašiomis mintimis dalijosi ir meras Vytautas Grubliauskas. Anot miesto galvos, teoriškai įmanoma, kad dirbtų vienas pavaduotojas, tačiau žinant darbų ir atsakomybės mastą tai sunkiai tikėtina.

"Koalicinėje sutartyje, kuri yra tam tikra valdančiosios daugumos konstitucija, aiškiai išdėstytos pozicijos ir atstovavimas. Administracijos direktoriaus pozicija yra priskirta Liberalų sąjūdžiui, o koalicinės sutarties tikrai nežadame perrašyti", - pažymėjo meras ir sakė, jog apie galimus kandidatus šiuo metu šnekėti yra "per anksti".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder