Savivaldybės ateities beieškant

Savivaldybės ateities beieškant

Dar pirmą šių metų pusmetį ketinę priimti sprendimą dėl naujų Savivaldybės administracijos patalpų naujai išrinkti politikai jį nukelia rudeniui. Praėjus beveik trims mėnesiams po to, kai buvo pristatyta Savivaldybės administracijos patalpų praplėtimo, paslaugų teikimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimo galimybių studija, tik dabar pradedami analizuoti jos pateikti siūlymai.

Specialistai dėl šio klausimo kaip visada turi įvairių nuomonių - vieni siūlo naują reprezentatyvų pastatą statyti dalyje Atgimimo aikštės ir taip suteikti jai gyvybės, kiti mato galimybę sėkmingai rekonstruoti senąjį statinį, treti siūlo rinktis arba kairiąją, arba dešiniąją Danės žiočių pusę ir taip Vilniaus pavyzdžiu suteikti impulsą investicijoms šiose miestui labai svarbiose vietose.

Prie Savivaldybės sutiktų ir kalbintų žmonių nuomonės taip pat skiriasi.

Savivaldybės pastatas - atgyvena

Savivaldybės administracijos užsakymu parengta galimybių studija buvo pristatyta praėjusios kadencijos Kolegijai dar balandį. Studijos rengėjai bendrovė "Resolution Advisers LT" išanalizavo Savivaldybės administracijos darbo sąlygas, apklausė jos darbuotojus ir interesantus ir pateikė keletą variantų, kaip esamą padėtį būtų galima pagerinti.

Šiuo metu Savivaldybės administracijai, be pagrindinio pastato, esančio Liepų g. 11, priklauso 10 senų, nerekonstruotų nekilnojamojo turto objektų, išsibarsčiusių po skirtingus miesto rajonus. Konstatuota, jog dabartinė Savivaldybės patalpų kabinetinė ir koridorių sistema verčia neefektyviai naudoti patalpas. Kabinetai darbuotojams arba per ankšti, arba per dideli, nėra galimybės įrengti civilizuotą gyventojų priimamąjį su vieno langelio sistema. Nustatyti ir dideli inžineriniai bei techniniai trūkumai - nėra ventiliacijos, dalis pastato vasarą kaista, o žiemą šąla, tad darbuotojai patiria diskomfortą. Trūksta ir automobilių statymo vietų, nėra tokio pobūdžio institucijai būtinos apsaugos sistemos.

Dėl šių trūkumų studijos rengėjai nerekomenduotų Savivaldybės administracijai toliau eksploatuoti esamų patalpų ir siūlytų valdyti 1-4 objektus naujuose arba rekonstruotuose pastatuose.

Atlikta Savivaldybės darbuotojų apklausa, anot studijos rengėjų, parodė, jog vienintelis teigiamai vertinamas dabartinės Savivaldybės pastato pranašumas yra jo vieta centrinėje miesto dalyje.

Interesantų apklausos duomenimis, net 73 proc. respondentų mano, jog Savivaldybė yra reprezentacinis objektas ir turėtų išlikti miesto centre.

Šiuo metu išlaikyti turimus pastatus Savivaldybei per dešimtmetį kainuoja 3,33 mln. eurų. Atsisakiusi didžiosios dalies valdomų pastatų, Savivaldybė, anot studijos rengėjų, gautų apie 3,93 mln. eurų pajamų.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder