Savivaldybės administracijai vadovaus Gintaras Neniškis

Savivaldybės administracijai vadovaus Gintaras Neniškis

Penktadienį Klaipėdos miesto taryba nusprendė, kad Savivaldybės administracijai vadovaus VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Pristatydamas kandidatą meras Vytautas Grubliauskas akcentavo jo darbo patirtį ir tarpinstitucinį išmanymą.

G. Neniškis Klaipėdos universitete yra baigęs politikos mokslus, turi magistro laipsnį, yra dirbęs Savivaldybės administracijoje.

Prisistatydamas Tarybos nariams G. Neniškis teigė, kad jo darbo prioritetu bus sklandus ir efektyvus Tarybos narių sprendimų vykdymo užtikrinimas.

Kandidatas teigė, kad pats svarbiausias dalykas šioje kadencijoje būtų strategijos "Klaipėda 2030" sklandus įgyvendinimas.

Taip pat jis akcentavo bendrojo plano svarbą ir tikino, kad dės visas pastangas, kad administracija ir politikai susitelktų, būtų sumažinta įtampa.

"Neužtenka vien miesto darbo, reikia visų institucijų darnaus bendradarbiavimo - uosto, verslo, paprastų dirbančių žmonių", - kalbėjo G. Neniškis.

Ligita Girskienė domėjosi, ar G. Neniškis yra susipažinęs su administracijos sudėtimi ir ar planuoja pertvarkas: mažinti etatų skaičių, peržiūrėti funkcijas.

G. Neniškis teigė, kad šis klausimas yra neišvengiamas: "Sprendimas dėl administracijos struktūros yra politinis, jis turės būti tvirtinamas Taryboje. Manau, ta diskusija turėtų kuo greičiau įvykti. Vadybos prasme labai svarbu, kad tokie dalykai būtų padaromi kadencijos pradžioje, kad su nauja administracija būtų pasiekiami keliami tikslai."

Lina Skrupskelienė pateikė provokuojantį klausimą - kaip G. Neniškis elgtųsi, jei Taryba reikalautų stabdyti bendrojo plano įgyvendinimą, bet tai trukdytų miestiečių interesams.

G. Neniškis į tai sureagavo atsakydamas, kad supranta politinį šio klausimo foną. Jis teigė, kad nežino, kokia yra buvusio administracijos direktoriaus Sauliaus Budino pasirašytos bendrojo plano koncenpcijos būklė, tačiau, G. Neniškio nuomone, svarbiausias ir pagrindinis dokumentas yra ne S. Budino patvirtinta koncepcija, bet pats bendrasis planas, kurį dar reikia patvirtinti.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas teigė, kad šioje įstaigoje pagrindiniai darbai yra padaryti - sukurta bendra transporto sistema, įdiegtas moderniausias Lietuvoje, o galbūt ir Baltijos šalyse elektroninis bilietas.

"Palieku keleivinį transportą gerose, tvirtose specialistų rankose. Svarbu, kad pavyko sukoncentruoti gerus specialistus technikus, kurie išmano savo darbą ir, manau, puikiai su tais iššūkiais susitvarkys. Pabandysiu ir čia, jei pritarsite", - sakė G. Neniškis.

Pasisakymų metu Alina Velykienė išsakė nuomonę, kad "skurdoka pasisakymo kalba". Esą kandidatui prisistatyti buvo numatytas pusvalandis, o užtrukta gerokai trumpiau, taip pat pasigedo kai kurių temų, apie kurias G. Neniškis nekalbėjo.

G. Neniškio kandidatūrai pritarimą garsiai išreiškė dalis pozicijos narių: Audrius Petrošius, Vaida Žvikienė, Aidas Kaveckis, Arvydas Cesiulis, Rimantas Taraškevičius.

Kaip G. Neniškio pranašumas akcentuota tai, kad jis nėra politikas, nepriklauso jokiai partijai.

"Praėjusios kadencijos rakštis, bėda buvo politikavimas iš šitos pozicijos", - replikavo V. Žvikienė.

Taryba už G. Neniškio kandidatūrą balsavo slaptu balsavimu. Už pasisakė 20 Tarybos narių, prieš - 5, susilaikė 1.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder