Savivaldybėje žada pertvarkas

Savivaldybėje žada pertvarkas

Naujai paskirtas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis kibo į darbus, tačiau kol kas jo kelyje - kliūtys: vienu jo pavaduotoju paskirtas Andrius Dobranskis, kito kandidatūra kol kas sklando ore, o mieste - gausybė problemų.

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatytas naujasis Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas A. Dobranskis, darbą pradėjęs šį pirmadienį.

"Turėtų būti vadovas ir du pavaduotojai", - pasakojo G. Neniškis ir teigė, kad kol nežinoma, ar bus patvirtinta antrojo galimo pavaduotojo kandidatūra.

G. Neniškis tikino, kad antruoju jo pavaduotoju siūloma skirti Olegą Mariničių, kuris dirbo ir buvusio Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino pavaduotoju. Tačiau kad O. Mariničiaus kandidatūra būtų patvirtinta, reikia sulaukti valstybės saugumo tarnybų pažymų.

"Ne paslaptis, kad didžioji dalis projektų vėluoja. Tam yra ir objektyvių, ir subjektyvių priežasčių. Sieksime, kad atsilikimas nuo terminų sumažėtų", - apie kylančius iššūkius pasakojo G. Neniškis.

Jis teigė, kad dalis politikų prieš rinkimus žadėtų projektų pasirodė esą pernelyg ambicingi. "Nusileidžiame ant realybės. <...> Matome, kad sustojo Tilžės ir Mokyklos gatvių projektas", - problemas vardijo administracijos direktorius.

Jis pasakojo, kad A. Dobranskis atsakingas už Investicijų ir ekonomikos departamento bei Urbanistinės plėtros departamento veiklą, taip pat padeda kuruoti tas sritis, kurias turėtų prižiūrėti antrasis pavaduotojas.

"Atėjau iš kitos srities - verslo struktūros. Tad pradėjus dirbti Savivaldybėje informacijos srautas didelis, reikia šiek tiek laiko įsibėgėti", - įspūdžiais dalijosi A. Dobranskis.

Jis kalbėjo, kad mėgins perprasti dar prieš kelis metus prasidėjusius ir šiuo metu tęsiamus projektus. "Turime susitarti ir su politikais, išskirti koalicinės programos prioritetus", - apie artimiausius laukiančius darbus prakalbo A. Dobranskis.

Direktoriaus pavaduotojas teigė, kad drastiškos Savivaldybės darbuotojų, dirbančių jo kuruojamose srityje, kaitos nenumato.

G. Neniškis patikino, kad miesto Savivaldybės administracijos pertvarka yra neišvengiama. Šiuo metu nagrinėjama, kokia ji turėtų būti. Anot jo, nėra aišku ir tai, ar Seime bus patvirtintas prezidentės jau vetuotas įstatymas, pagal kurį visose savivaldybėse turėtų atsirasti seniūnijos. Tačiau G. Neniškis pabrėžė, kad pertvarkos nebūtinai reiškia, kad Savivaldybėje sumažės valdininkų.

"Sprendimas dėl permainų bus priimtas šiais metais", - patvirtino jis ir pabrėžė, kad pakeitimai numatomi ir Savivaldybei pavaldžiose įstaigose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder