Savivaldybei - apdovanojimas už kultūros puoselėjimą

Savivaldybei - apdovanojimas už kultūros puoselėjimą

Šiemetiniai „Auksinės krivūlės“ apdovanojimai klaipėdiečiams buvo ypač sėkmingi. Savivaldybės tarybos nariui Vytautui Čepui už ypatingus nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui įteiktas „Auksinės krivūlės riterio“ apdovanojimas. Tuo metu uostamiesčio savivaldybė įvertinta už intensyvią, organizuotą ir gerai visos šalies kultūros gyvenime žinomą bei matomą kultūrinę veiklą – Klaipėdos miesto savivaldybei suteikta Kultūros ministerijos nominacija „Savivaldybė – kultūros puoselėtoja“.

„Džiugu, kad klaipėdiečių pastangos, įdirbis ir pasiekti rezultatai kultūros srityje sulaukė įvertinimo. Tai visos kultūros bendruomenės įvertinimas, ir drąsiai sakau, kad jis tikrai yra pelnytas. Tikiu, kad šis apdovanojimas dar labiau sutelks kultūros bendruomenę vienyti pastangas tam, kad Klaipėda ir ateityje būtų neužšąlantis kultūros uostas. Kultūros puoselėjimas – nuolatinis ir nesibaigiantis procesas, o kultūros bendruomenės susitelkimas bendram darbui yra vertybė ir pats didžiausias apdovanojimas, kurį krivūlė tik įprasmina“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Žinia, Klaipėda yra šių metų Lietuvos kultūros sostinė, čia įgyvendinama programa „Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas“. Šiemet taip pat parengta miesto Kultūros strategija, apibrėžianti ambicingus tikslus bei kultūros plėtros kryptis iki 2030 metų. Miesto politikai yra apsisprendę iki 2019 metų padvigubinti finansavimą kultūrai.

Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojami „Auksinės krivūlės“ apdovanojimai Lietuvos savivaldybėms teikiami už ryškiausias iniciatyvas ir darbus. Ceremonija rengiama minint Lietuvos vietos savivaldos dieną, šiemet jį vyko jau dvyliktą kartą. Savo įsteigtų nominacijų laureatus – labiausiai tam tikrose srityje pasižymėjusias savivaldybes – skelbė visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder