Savivaldybė renovuos savo turtą

Savivaldybė renovuos savo turtą

Jeigu pasiseks suderinti dokumentus, dar šiais metais bus pradėta ieškoti rangovo renovuoti namą, kuriame yra beveik 100 Savivaldybei priklausančių butų.

Vingio g. 35 name iš 103 butų net 97 butai priklauso Klaipėdos savivaldybei, likusieji - privatūs. Šiuo metu rengiami ir derinami įvairūs dokumentai, kad būtų galima pradėti šio pastato modernizaciją.

Jau buvo parengtas investicinis planas, o šią savaitę pristatytas ir techninis projektas.

"Namo energetinė klasė yra pati žemiausia, modernizavimu siekiama mažiausiai C klasės, tačiau tikslas yra A klasė. Savivaldybė agituoja tvarkytis savo namus, dalyvauti renovacijoje, o statomi nauji namai jau turi būti aukštesnės klasės. Modernizuojamiems namams tokio reikalavimo dar nėra, bet Vilniuje jau yra vienas namas, kuris buvo renovuotas iki A klasės", - aiškino Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Pasak jo, dėl to ir Klaipėdos savivaldybė nusprendė rodyti pavyzdį uostamiestyje ir siekti renovuoti namą iki A klasės.

"Išsakėme tam tikrų administracijos skyrių pastabas, techninis projektas bus pakoreguotas ir administratorius skelbs konkursą rangovui parinkti. Vieno kvadratinio metro renovacijos kaina būtų apie 500 eurų, nes norima aukštos energetinės klasės. Į šią sumą įeina ir projekto administravimas, techninė priežiūra, patys darbai, taip pat investicinio plano ir techninio projekto parengimas", - vardino A. Gaižutis.

Preliminari viso projekto vertė - apie 1,9 mln. eurų. Namą administruoja UAB "Laukininkų valda".

Artimiausiu metu techninis projektas bus teikiamas derinti Būsto energijos taupymo agentūrai, tuomet skelbiamas rangovo parinkimo konkursas. Jeigu suderinti projektą pasiseks sklandžiai, konkursas gali būti paskelbtas dar šiemet.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder