Saviizoliacijos nesilaikoma ir Klaipėdos apskrityje

Saviizoliacijos nesilaikoma ir Klaipėdos apskrityje

Vakar Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis pranešė, kad vien pirmadienį policija sulaukė 299 pranešimų apie karantino taisyklių pažeidimus. Buvo surašyta 80 administracinių teisės pažeidimų protokolų. Savaitgalį dėl galimų pažeidimų buvo sulaukta 450 pranešimų.

Savaitgalį pažeidimai dėl saviizoliacijos nesilaikymo buvo fiksuojami ir Klaipėdos apskrityje. Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Andromedos Grauslienės, vidutiniškai per parą mūsų apskrityje gaunama apie 20 pranešimų dėl galimų saviizoliacijos ar karantino taisyklių pažeidimų.

"Žmonės praneša pastebėję didesnius susibūrimus ar kitus karantino taisyklių pažeidimus. Primename, jog karantino taisyklių laikytis yra būtina visiems. Už šiuos pažeidimus asmenys gali būti baudžiami įstatymo numatyta tvarka", - sakė A. Grauslienė.

Įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pakeitimams, leidžiantiems karantino ir ekstremaliosios padėties metu policijos pareigūnams surašyti protokolus pagal ANK 45, 46 ir 526 straipsnius, per praėjusį savaitgalį Klaipėdos apskrityje surašyti 24 protokolai pagal LR ANK 45 str. - 5 Plungės rajone, 3 Klaipėdoje, 3 Kretingos rajone, 13 Palangoje.

Asmenims skirtos 250 eurų baudos.

"Pačią pirmą dieną įsigaliojus naujai tvarkai, sunerimę vieno daugiabučio Tiltų gatvėje gyventojai Klaipėdos policijai pranešė apie saviizoliacijos nesilaikantį kaimyną - nors pastarajam nebuvo nustatytas koronavirusas, visgi grįžęs iš užsienio jis turėjo izoliuotis. Tačiau asmuo vis išvykdavo iš namų. Aptikę vyrą ne namuose, pareigūnai surašė jam administracinį protokolą. Kadangi asmuo iki šiol buvo nebaustas, jam skirta pusė minimalios baudos - 250 eurų", - apie atvejį uostamiestyje pasakojo A. Grauslienė.

Policija primena, kad grįžus iš bet kurios užsienio valstybės 14 dienų izoliacija yra privaloma visiems. Klaipėdos rajono pareigūnai jau yra pradėję vieną tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 277 straipsnį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder