Savanorius skaudina įžeidūs žodžiai

Savanorius skaudina įžeidūs žodžiai

Nuo 2001 metų vykstančios „Maisto banko“ akcijos, kurios metu renkami maisto produktai nepritekliaus kamuojamiems žmonėms, savanorius liūdina nepagrįsti įžeidinėjimai, kad neva šie patys pasisavina suaukotus produktus. Tačiau ne visi klaipėdiečiai tokie – dauguma jų aukoja net ne pačius pigiausius produktus.

Visoje Lietuvoje prekybos centruose vakar ir šiandien vykstanti „Maisto banko“ akcija - įrodymas, kad lietuviai gali būti dosnūs ir jautrūs. Prekybos centre „Arena“ esančioje „Rimi“ parduotuvėje įsikūrę savanoriai pasakojo, jog žmonės aukoja itin dosniai ir elgiasi geranoriškai.

„Buvo du žmonės, kurie nupirko produktų už 60 eurų. Daugiau atneša po vieną ar dvi prekes, tačiau džiaugiamės bet kuriuo nupirktu ir padovanotu produktu. Surinkome daug aliejaus, įvairių kruopų, ryžių, visokiausių konservų. Tai produktai, iš kurių tikrai galima sočiai pavalgyti“, – džiaugėsi koordinatorė Vilma ir pridūrė, kad vien vakar sulaukė per pusantro šimto aukojančių žmonių.

Nors daugelis parduotuvės lankytojų aukoja šypsodamiesi ir dėkodami, kad tai gali padaryti, atsiranda ir tokių, kurie savanoriams puola į akis ir aiškina, kad šie yra vagys.

„Mes nedirbame „Maisto bankui“, mes esame savanoriai ir net negalvojame apie tai, kad kažką galėtume pasiimti sau“, – nuoširdžiai šnekėjo moteris.

Paklausta, ar teko priimti neįprastų produktų, Vilma sakė, jog buvo atnešusių duonos, bulvių. Tačiau ir tokios aukos neatsisakoma – ji perduodama „Maisto banko“ valgyklėlėms, kuriose ruošiamas šiltas maistas labiausiai vargstantiems. Be to, stebino ir žmonių dosnumas: į akcijai skirtas maisto dėžes nukeliavo itin brangaus aliejaus butelis, taip pat labai brangios kavos pakelis.

Dėžių su maistu bokštais apsistatę buvo ir prekybos bei pramogų centre „Akropolis“ esančioje „Maximoje“ apsistoję savanoriai. Jie aukotą maistą ir reikmenis priėmė dviejose vietose šalia kasų. Koordinatorė Vaida atskleidė, jog dirbti pradėjo tik šeštadienį, o daugiausia aukojama konservų, miltų, aliejaus, kruopų ir makaronų.

„Norėtųsi, kad būtų daugiau higienos priemonių, tačiau jos brangesnės. Neįprastų produktų nebuvo, žmonės daugiausia atsižvelgia į mūsų lankstinukuose esantį reikalingiausių produktų sąrašą“, – sakė ji.

Koordinatė stebėjosi, jog daugiausia aukoja senyvo amžiaus žmonės. Esą neretas pasako, jog kol gali, aukoja patys, ir tikisi, kad jei kada tokios pagalbos prireiktų patiems, nebus palikti likimo valiai.

„Vėtrungės“ pasaže esančios „Iki“ parduotuvės pirkėjai taip pat buvo geranoriški, tačiau ir čia pasitaikė skaudinančių pareiškimų.

„Buvo keli, kurie priėję pasakė, kad mes čia patys viską pasidalijome ir kaltino Lietuvos politiką“, – atskleidė koordinatorė Vilma.

Visgi, nemalonius žodžius nustelbė žmonių dosnumas: neišskiriant jaunų ar senų, klaipėdiečiai maistą aukojo krepšiais, o ir produktai buvo ne patys pigiausi.

„Kaip ir įprasta, daugiausia aukota makaronų, kruopų, cukraus, miltų. Sulaukėme net klausimo ar galima aukoti alkoholį, bet tas žmogus turbūt taip tik pajuokauti norėjo, nes, panašu, jam to alkoholio pačiam labiausiai ir reikėjo“, – šyptelėjo savanorė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder