"Savaitės eksprese" - kodėl negalima kirsti Girulių miško?

"Savaitės eksprese" - kodėl negalima kirsti Girulių miško?

Paaiškėjus Susisiekimo ministerijos ketinimams plėsti Klaipėdos geležinkelio infrastruktūros mazgą ir kad dėl to gali tekti iškirsti dalį Girulių miško, sujudo visa Klaipėdos bendruomenė. Pradėti rinkti parašai prieš tokius planus. Tad šios temos nepamiršome ir "Savaitės eksprese".

Kad klaipėdiečiai beatodairiškai myli gamtą, byloja ne tik tradicinė savaitraščio apklausa. Savaitraštyje galėsite pasigėrėti režisierės, choreografės, šokio teatro "Judesio erdvė" įkūrėjos Lauros Geraščenko išskirtine fotosesija miške.

Priverstinai nutraukta kūrybinė veikla, skaudžiai išgyventa neįvykusio spektaklio "LibertaTEM" premjera nesužlugdė noro kurti. Savaitraštyje L. Geraščenko dalijasi naujais ateities planais, pagaliau leisiančiais įgyvendinti seniai puoselėtas svajones.

"Savaitės eksprese" rasite ir daugiau įdomių temų. Po to, kai savaitraštyje publikavome straipsnį apie rekonstrukcijos metu sunaikintą Henriko Kulšio vitražą buvusių buities rūmų pastate, susirūpinta ir Marijos Anortės Mackelaitės vitražu, kuris yra buvusiame Klaipėdos prekybos uosto kultūros rūmų pastate adresu: J. Janonio g. 29. Šį pastatą taip pat ketinama rekonstruoti ir vitražas savininkams nereikalingas. Tad jie mielai padovanotų meno kūrinį miestui, muziejui ar kitai visuomeninei organizacijai, kuri įsipareigotų jį išsaugoti. Išsamiau apie visa tai - naujajame savaitraščio numeryje.

Tiems, kurie sekė dėl koronaviruso Indijoje įstrigusios klaipėdietės Rolandos Lukoševičienės istoriją, bus įdomu paskaityti, kaip jai pagaliau pavyko grįžti namo.

"Tai, ką patyriau nuo vasario 28-osios iki birželio 17-osios, buvo lyg koks amerikietiško trilerio ir Bolivudo melodramos miksas. Jame vaidinau ir tuo pat metu stebėjau save iš šalies keistų įvykių virtinėje", - pasakoja Rolanda.

"Sporto įdomybių" puslapiuose - 50-metį švenčiančio Klaipėdos "Dragūno" rankinio komandos vyriausiojo trenerio Artūro Juškėno interviu. Taip pat - asmeninės trenerės Kristinos Griniūtės sporto patarimai kiekvienam mėgstančiam treniruotis sporto salėje ar namuose.

Savaitraštyje tradiciškai rasite naują žurnalistės Gražinos Juodytės "Akvarelių" pasakojimą ir dar daug įdomių istorijų. O kartu su "Savaitės ekspresu" gausite ir specialų priedą "TV publika" su TV programa visai savaitei.

Naujojo "Savaitės ekspreso" ieškokite visose spaudos platinimo vietose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder