Sąskaitos už socialines paslaugas - brangiausios

Sąskaitos už socialines paslaugas - brangiausios

"Senoliai ir neįgalieji Klaipėdoje skriaudžiami labiausiai", - įsitikinęs klaipėdietis Borisas Platanovas, kuris kiekvieną mėnesį mokėdamas už savo 87 metų amžiaus žmonos socialinę globą namuose, yra priverstas dar primokėti 60 centų prekybos centrui "Maxima" arba 1,45 euro "Pay Post" kioskelyje.

"Kodėl sąskaitas už komunalines paslaugas galima apmokėti kur tik nori, o už neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" teikiamas socialinės globos namuose paslaugas - tik "Maximoje" arba "Pay Post" kioske?

Beje, tame pačiame kioskelyje, kuris yra netoli mano namų, nuolat moku už komunalines paslaugas ir dujas. Už jų sąskaitas komisinis mokestis yra tik 23 centai, o už socialinę globą - net 1,45 euro. "Maximos" šalia mano namų nėra, turiu važiuoti autobusu keletą stotelių ir dar papildomai mokėti už bilietėlius", - piktinosi vyras.

Pašnekovas įsitikinęs, kad už socialinę globą asmens namuose turėtų būti sudaryta galimybė sumokėti tiesiogiai ateinančiam darbuotojui.

"Jeigu jau tai neįmanoma, manau, kad komisinio mokesčio, apmokant socialinių paslaugų sąskaitas, neturėtų būti arba jis turėtų būti mažesnis. Juk jį moka pačias mažiausias pajamas turintys senoliai ir neįgalieji", - įsitikinęs B. Platanovas, kuris dėl "žeminančios socialinės neteisybės" kreipėsi net į Savivaldybę.

BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Roma Fabijonavičiūtė-Genienė patikino, jog sąskaitą už įmonės paslaugas iš tiesų galima apmokėti bet kur.

"Įstaigos sąskaita yra "Swedbanke", todėl apmokant ją iš kito banko yra didesnis komisinis mokestis. Mes šiam klientui tai paaiškinome, taip pat siūlėme, kad ir mūsų socialinis darbuotojas, ateinantis į namus, gali padėti sumokėti sąskaitą internetu, tačiau, kartais žmonės įsitikinę, kad juos skriaudžia ir tiek", - sakė R. Fabijonavičiūtė-Genienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder