Sankryžą reguliuos neįprastas šviesoforas

Sankryžą reguliuos neįprastas šviesoforas

Be korekcijų neapsiėjęs Joniškės g. ir Liepų g. sankryžos projektas užsitęsė, tačiau jau šių metų pabaigoje tikimasi gauti statybos leidimą, o 2019-aisiais - pradėti darbus. Sankryžoje norima įrengti modernius videodetektoriais valdomus šviesoforus.

Atlikus analizę minimą sankryžą buvo nuspręsta transformuoti į šviesoforinę. Tiesa, toje vietoje siūlyta įrengti ir vadinamąjį turbožiedą.

"Priėmėme sprendimą, kad turi būti šviesoforinė keturšalė sankryža. Toks variantas pasirinktas ne tik dėl saugumo. Ten eismo srautas gana didelis", - sakė Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Nauja šviesoforinė sankryža, kurios darbus tikimasi pradėti jau kitais metais, palengvins vairuotojų gyvenimą - bus kur kas patogiau sukti kairėn iš Joniškės g. į Liepų g.

"Projektas yra rengimo stadijoje - derinamas su inžineriniais tinklais. Reikalavimai kaip ir pasikeitė. Norime geresnio šviesoforų reguliavimo - su videodetektoriais, kad būtų reguliuojama ir stebima situacija. Nuo asfalto grindinio detektoriai bus perkelti ant šviesoforų atramų. Norime kitokio apšvietimo", - teigė V. Švedas.

Jo teigimu, projektuotojai su sprendimais kiek paskubėjo. Dėl korekcijų projektas buvo atidėtas dar vasarą.

Antrojo Joniškės g. rekonstrukcijos etapo metu bus atnaujinta ne tik minėta sankryža - bus paklota važiuojamosios dalies ir šaligatvių danga, įrengtas apšvietimas. Projektas apima ir Šienpjovių g., kuri taip pat atsinaujins.

Statybos darbai numatyti 2018-2019 m. Projekto vertė siekia 1 mln. 458 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder