Rytoj į Klaipėdą atplauks laivas milžinas

Rytoj į Klaipėdą atplauks laivas milžinas

Trečiadienį į Klaipėdos uostą įplauks laivas, kurio ilgis prilygsta Vilniaus televizijos bokšto aukščiui.

324,8 metrų ilgio konteinervežis „MSC Charleston“ įeis į Klaipėdos uosto istoriją kaip pats ilgiausias ir didžiausias į Klaipėdą atplaukęs konteinerinis laivas, kuris kartu pažymės ir LKAB „Klaipėdos Smeltė“ konteinerių paskirstymo centro (HUB’o) oficialią veiklos pradžią.

Iki šiol į Klaipėdos uostą atplaukdavo tik Baltijos ir Šiaurės jūromis kursuojantys konteineriniai laivai-fideriai, atvežantys ir išgabenantys importo, eksporto ir tranzito krovinius, tuo tarpu okeaninių laivų aptarnavimo bei konteinerių paskirstymo į mažesnius laivus funkcija, vadinamasis „tranšipmentas“, tekdavo tradiciniams didiesiems Vakarų Europos uostams: Roterdamui, Antverpenui, Hamburgui ir kitiems.

Nuo šiol Klaipėdos uostas pajėgus aptarnauti ne tik fiderinius, bet ir okeaninius laivus-konteinervežius, kurių talpa – iki 12.000 TEU. Vienas pirmųjų tokių laivų – minėtasis „MSC Charleston“. Planuojama, kad neilgai trukus Klaipėdos uoste bus pradėtas ir konteinerių skirstymas į mažesnius, fiderinius laivus, išvežiojančius krovinius į kitus Baltijos jūros regiono uostus; tuomet didiesiems laivams, gabenantiems konteinerius iš kitų žemynų į mūsų regioną, nereikės atlikti tarpinių perkrovimų tradiciniuose Vakarų Europos uostuose.

Šio laivo milžino pasitikimo ir LKAB „Klaipėdos Smeltė“ konteinerių paskirstymo centro (HUB’o) atidarymo ceremonijoje dalyvaus susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, „Terminal Investment Limited“ (TIL) generalinis direktorius Vikram Sharma, LKAB „Klaipėdos Smeltė“ generalinis direktorius Rimantas Juška ir gausus kitų svečių būrys, informuoja VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder