Ruošiamasi pėsčiųjų tako rekonstrukcijai

Ruošiamasi pėsčiųjų tako rekonstrukcijai

Ketinama rekonstruoti pėsčiųjų taką palei Taikos prospektą nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės. Vakar Savivaldybėje vykusiame pirminės idėjos pristatyme dalyvavę miestiečiai tradiciškai labiausiai rūpinosi, ar nebus iškirsti palei minėtą taką augantys medžiai.

Koncepciją parengę projektuotojai nuramino gyventojus, kad palei pėsčiųjų taką augančių medžių liesti neketinama. Siūloma tik šalinti kai kuriuos prie pat daugiabučių augančius krūmus ir medžius. Ypač tuos, kurie yra avarinės būklės arba medžių šakos lenda į daugiabučių langus.

Savivaldybės atstovams ir visuomenei buvo pristatytos dvi siūlomos pėsčiųjų tako sutvarkymo galimybės. Vienu atveju siūloma pėsčiųjų ir dviračių takų išdėstymą palikti identišką esamai situacijai ir net iškloti trinkelėmis žolynuose išmindžiotus takus. Kitas variantas - atskirti pėsčiųjų ir dviračių takus želdiniais.

Abiem atvejais numatyta teritorijoje nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės įrengti daugiau vietų automobiliams statyti, suformuoti naujus želdynus, įrengti patrauklias poilsio zonas.

"Galbūt reikėtų toje teritorijoje įrengti prabangesnius gėlynus. Pavyzdžiui, gyventojai norėtų rožynų. Reikėtų, kad būtų spalvų įvairovė", - siūlė Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Svarstyta, kad iš anksto reikėtų įrengti gėlynams ir laistymo sistemas.

Pasak projektuotojų, su mažosios architektūros bei apželdinimo galimybėmis planuojama supažindinti kitų pristatymų metu.

"Tai tik pirmas idėjos pristatymas. Prie šio projekto dar grįšime ir grįšime", - gyventojams žadėjo Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder