Rugsėjo 1-oji jaunimui bus dosni koncertų

Rugsėjo 1-oji jaunimui bus dosni koncertų

1,5 milijono eurų - tiek šiemet Klaipėdoje skirta pasirengti naujiems mokslo metams. Tad žadama, kad mokyklos ir darželiai bendruomenes pasitiks ne tik atsinaujinę patalpas, bet jaunimui bus surengta smagi rugsėjo 1-osios šventė.

Daugiau mokinių

Miesto valdžia žada, kad šie mokslo metai švietimo bendruomenėms bus kupini gerų naujovių.

"Visų pirma reikia pasidžiaugti, kad Klaipėdoje šiemet didėja mokinių skaičius. Gera žinia ir ta, kad transporto parkas pasipildys dar vienu nauju mokykliniu autobusiuku. Smagu, kad įrengę papildomas ikimokyklines grupes, nors iš dalies sumažinome vietų darželiuose deficitą", - trečiadienį pasidžiaugė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Jam antrindama Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė vylėsi, kad šiemet pagaliau iš mirties taško pajudės elektroninio bilieto švietimo įstaigose įrengimo klausimas, nes pasibaigė šį procesą stabdę teisminiai procesai.

Taip pat gera žinia ta, kad nuo spalio 1 d. bus įvestas neformalaus ugdymo krepšelis. Žadama, kad kiekvienam neformalaus ugdymo užsiėmimus lankančiam vaikui iš valstybės biudžeto kas mėnesį bus skiriama 15 eurų.

"Ši naujovė leis išplėsti paslaugų tiekėjų lauką", - vieną šios naujovės privalumų įvardijo N. Laužikienė ir žadėjo artimiausiu metu apie šią naujovę visuomenei papasakoti išsamiau.

Pokyčiai laukia ir švietimo įstaigų vadovų. N. Laužikienė priminė, kad šiais mokslo metais mokyklų direktoriams nebelieka prievolės turėti 5 kontaktines valandas, tad jiems nebereikia turėti pamokų, bet atlyginimas dėl to nesumažės.

"Švietimo ir mokslo ministerija rekomenduoja, kad visų pirma turėtų būti užtikrintas pilnas pedagogų darbo krūvis. Tačiau jei direktorius nori turėti pamokų, tai nėra draudžiama, bet tokiu atveju jis turi sudaryti antrą darbo sutartį ir užtikrinti kontrolę, kad būtų kontroliuojama ar dėl to nenukenčia jo tiesioginis darbas", - naujoves paaiškino N. Laužikienė.

Šiemet į mokyklas ir darželius sugužės daugiau vaikų nei pernai - preliminariai skaičiuojama, jog rugsėjo 1-ąją ateis 17 tūkst. moksleivių ir 9 tūkst. darželinukų.

Pasak N. Laužikienės mokslo metams pasirengti kiekvienos mokyklos vienam kvadratiniam metrui sutvarkyti buvo skirta po 1 eurą.

"Visur remonto darbai baigti, žinoma, išskyrus tas įstaigas, kur vykdomi renovacijos projektai už ES fondų lėšas, nes tai ilgalaikiai projektai, bet jie derinami su ugdymo procesu", - pasakojo N. Laužikienė.

Rugsėjo 1-osios šventė

Žadama, kad šiemet pavyks suderinti mokyklų bei akademinės bendruomenės rugsėjo 1-osios renginius, bet kitą antradienį Klaipėdos gatvėse šurmulio netrūks.

Moksleiviams tradiciškai rugsėjo 1-osios šventė prasidės 8 val. Lietuvininkų aikštėje vyksiančia pirmąja pamoka "Ir vėl pradžia". Pamoka tradiciškai vyks 45 minutes, po jos moksleiviai sės į transporto priemones ir šventinė automobilių kolona pajudės miesto gatvėmis link savo mokyklų.

18 val. Klaipėdos Švyturio arenoje moksleiviai galės linksmintis grupės "G&G Sindikatas" koncerte, o vėliau - diskotekoje su DJ Mamania.

"Kiekvienai mokyklai yra skirta po 50 vietų, kurias bendruomenės dalinasi savo nuožiūra. Tai gali būti ir paskatinimas gerai besimokantiems mokiniams. Likusiems bilietai kainuoja 1,50 eurų, juos galima įsigyti internetu, arba Švyturio arenos kasose", - kaip patekti į koncertą paaiškino savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Akademinė bendruomenė švęs vakare

Šiemet jau antrus metus Klaipėdos akademinė bendnruomenė rugsėjo 1-ąją švęs visi kartu.

"Tiesiog norime priminti, kad Klaipėda yra ne tik uostamiestis, bet ir studentų uostas. Klaipėdoje veikia 6 aukštosios mokyklos, kur studijuoja 12 tūkst. jaunuolių ne tik iš visos Lietuvos, bet vis dažniau atvyksta čia studijuoti ir iš užsienio šalių", - sakė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros centro vedėja Genutė Kalvaitienė.

Akademinis jaunimas šventinę eiseną nuo Lietuvininkų aikštės pradės 19 val. Jie žygiuos link Teatro aikštės, kur 20 val. prasidės grupių "Biplan" bei "Rollikai" koncertas.

"Į šį koncertą gali įsilieti ir moksleiviai, tik visiems nereikėtų pamiršti, kad rugsėjo 2-ąją visų laukia pamokos ir paskaitos", - šypsodamas kalbėjo miesto meras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder