Rotary klubo „ADITĖ“ paramos dėka Delfinų terapijos centras plečia veiklas

Rotary klubo „ADITĖ“ paramos dėka Delfinų terapijos centras plečia veiklas

Šiandien Rotary klubas „Aditė“, vienijantis uostamiesčio verslininkes, perdavė Lietuvos jūrų muziejui 14 280 Eur paramai.

Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė sako, kad karantino metu tai prilygsta stebuklui: Surinktos lėšos bus panaudotos vaikų socialinių įgūdžių kambariui įkurti. 

– Dabar kaip tik įrenginėjame virtuvėlę, – pasakojo terapijos Delfinų centro vadovė dr. Brigita Kreivinienė. – Čia vaikai, turintys sutrikimų, galės ugdyti mums visiems įprastus, kasdienius įgūdžius, kurių jie, skirtingai, nei mes, turi išmokti. 

Pasak centro vadovės, socialiniai įgūdžiai yra žmogaus savybių kompleksas, kuris padeda mums sėkmingai bendrauti. Socialiniai įgūdžiai yra ne tik kalba, judesys, ar gebėjimai. Žmogus visada gyvena sociume, todėl nemažiau yra svarbu ir gebėti apsitarnauti, susitvarkyti savo aplinką, savarankiškai orientuotis ir jausti socialinį kontekstą. Gebėjimas atlikti savarankiškus veiksmus, kad ir užsipilti arbatos puodelį, išsiurbti kambarį, skalbti, lyginti ir pan. – yra ugdomos kompetencijos, kurios leidžia žmogui jaustis užtikrintai aplinkoje. Tokių interaktyvių socialinių įgūdžių ugdymas ir yra svarbiausiu siekiniu Delfinų terapijos centre, įrengiant socialinių įgūdžių kambarį. 

Delfinų terapijos centrą ir Rotary klubą „Aditė“ jungia nevienadienė draugystė. Šis klubas – vienas pagrindinių centro rėmėjų, prisijungęs prie centro veiklos nuo pirmųjų dienų: padėjo įrengti ir dabar išlaiko Delfinų terapijos centro Dailės, smėlio ir keramikos kambarį, inicijavo stovyklą ir padovanojo vaikams su negalia draugystę su delfinais, „Rotariados“ renginio delfinariume metu surinktos lėšos padėjo įsigyti Delfinų terapijos centro baldus bei sukurti jaukią aplinką, atvykstančioms čia šeimoms. „Aditės“ parėmė ir delfinų ir žmonių gerovės mokslinis tyrimą, jos dėka centre atsirado modernus defibriliatorius.

Klubo prezidentė Diana Šileikienė, įteikdama dovaną, dėkojo visiems prisidėjusiems: verslo organizacijoms, pavieniams asmenims, asociacijoms. Prie „Aditės“ paramos rinkimo akcijos prisidėjo Palangos bei „Chicagoland“ Rotary klubai, klaipėdiečių paaukoti 2 % GPM , UAB NT Market, paramos renginys “daugiau NEI MADA”, UAB “Jūrų agentūra Forsa”, UAB ” SEA CONNECT”, „Atranka 360º“, „THOKRIDIMA“ , Mogens Petersson.

Paramos perdavimas vyko senamiesčio kavinėje „Max Coffee“. Ne be priežasties: šio kavinių tinklo įkūrėjai prisidėjo aukodami lėšas nuo svečių išgertų kavos puodelių skaičiaus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder