Rinkimuose Klaipėdoje dalyvaus ne tik partijos

Rinkimuose Klaipėdoje dalyvaus ne tik partijos

Ateinančių metų kovo 1-ąją vyksiančiuose savivaldos ir pirmuosiuose tiesioginiuose merų rinkimuose uostamiestyje turėtų varžytis ne tik politinės partijos, bet ir du visuomeniniai rinkimų komitetai.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) politinės kampanijos dalyvių registravimą baigė šeštadienį. VRK narės Živilės Verbylaitės teigimu, be politinių partijų savivaldos rinkimuose Klaipėdoje iš viso panoro dalyvauti du visuomeniniai rinkimų komitetai - "Klaipėdos" visuomeninis rinkimų komitetas, kurio koordinatorė - Skaistė Šereikaitė, ir Klaipėdos miesto visuomeninis komitetas "Puteikis plius" (koordinatorius - Adomas Usenavičius).

Pasak VRK narės, užsiregistravę komitetai pateikti savo kandidatų į Savivaldybės tarybos narius sąrašą ir kandidatą į merus Savivaldybės rinkimų komisijai gali iki sausio 15-osios, o iki sausio 20-osios - ir juos palaikančių rinkėjų parašus. Klaipėdoje bus privalu surinkti ne mažiau kaip 860 palaikančiųjų parašų.

Abiejų komitetų koordinatoriai "Vakarų ekspresui" teigė kandidatų į Savivaldybės tarybos narius sąrašų, kuriuose pagal įstatymus gali būti mažiausiai 16, o daugiausiai - 62 kandidatai, dar nėra parengę. Tad oficialiai neiškelti ir šių komitetų kandidatai į merus. Anksčiau skelbta, kad "Klaipėda", kurios sąraše gausu menininkų bei buvusių ir esamų sportininkų, kandidatu į merus kels dabartinį miesto Tarybos narį Rimantą Cibauską.

Alternatyva politinėms partijoms - visuomeniniai rinkimų komitetai - savivaldos rinkimuose dalyvaus pirmą kartą. Tiesa, gyventojai burtis į komitetus jau galėjo pavasarį vykusiems rinkimams į Europos Parlamentą. Tąkart buvo registruoti 2 visuomeniniai rinkimų komitetai, tačiau jie nerinko arba nesurinko pagal įstatymą reikalaujamo parašų skaičiaus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder