Renovacijos dienoraštis (7)

Renovacijos dienoraštis (7)

"Vakarų ekspresas" tęsia unikalų projektą, kurio metu skaitytojams pristatomas renovacijos "dienoraštis" - vieno renovuojamo namo gyventojas sutiko savo mintimis ir pastebėjimais pasidalinti su mūsų skaitytojais.

Tęsinys. Pradžia - 2015 m. gegužės 22 d. numeryje.

Praėjusią savaitę rašiau, kad procesas, kad ir savotišku stiliumi, juda į priekį. Kitą savaitę vėl matėme pagyvėjimą. Darbininkus buvo galima matyti zujančius į namo rūsį ir atgal į lauką, tik nežinia, ką jie ten darė. Galbūt jau pradėjo tvarkyti šilumos punktą?

Toliau judėjo šiltinimo plokščių klijavimo darbai. Kaip jau rašiau, nustebino, kad statybininkai šokinėja nuo vieno bloko butų prie kito, tai matėme ir šią savaitę. Kampiniai butai jau buvo aplipdyti iki 7 aukšto, šalia esantys - iki 5-6, kiti dar tik buvo pradėti.

Įsismarkavę statybininkai taip smagiai ėmė darbuotis, kad prireikė plokščių papildymo. Jei pamenate, rašiau, kaip po kelių savaičių darbininkai susivokė, kad plokštės laikomos ne pačiomis saugiausiomis sąlygomis ir pasidarė savotišką labirintą, apdengę į keletą krūvų sukrautas plokštes metalinėmis tvoromis. Taigi viena labirinto dalis jau ištuštėjo, bet po poros dienų ji vėl buvo priversta naujų plokščių paketų.

Keista, bet naujasis putplastis bent iš išorės atrodo kitoks. Aptvertame plote dar yra ir "pirmosios partijos" plokščių, tad matyti, kad putplastis iš tamsiai pilko virto tamsiai pilku su baltais grūdeliais. Kaži ar čia pataupyti norėjo, ar geresnio užpirko? O gal tai - ir visai neesminė detalė, bet dėmesį patraukė.

Dalis butų aplipdyti plokštėmis, tad gyventojai gali iš labai arti apžiūrėti ir apčiupinėti, kokios tai medžiagos. Ne sykį pastebėjau, kad ne tik putplasčio, bet ir pastolių patogumą spėjo išmėginti gyventojų laikomi katinai, išėję pasivaikščioti ar pasikaitinti saulėje. Kad plokštės ne tik tvirtos, bet ir gerai pritvirtintos, įrodo tai, jog statybininkai ant jų stovi, jomis vaikštinėja. Iš tiesų! Ten, kur buvo išorinės palangės, galima pamatyti švytruojančius darbininkų batus. Tiesa, jie vis dėlto dažniau naudojasi pastoliais.

Kalbant apie šias konstrukcijas, porą sykių buvo girdėti, kad jau po darbo valandų kažkas vaikščiojo pastoliais. Kartais net pradeda kilti paranojiškos mintys apie vagišius, kurie, atrodo, gali pastoliais lengvai užsikarti į bet kurį aukštą ir apšvarinti butus.

Bus daugiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder