Regatos saugumui - daugiau dėmesio

Regatos saugumui - daugiau dėmesio

Iki garsiosios burlaivių regatos apsilankymo Klaipėdoje liko 5 mėnesiai, tačiau jos organizatoriai jau tikrina, kaip uostas yra pasirengęs ją priimti. Esminių pastabų jie neturėjo, tačiau paprašė daugiau dėmesio skirti regatos saugumui.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su paskutinio inspekcinio vizito į Klaipėdą atvykusiais keturiais tarptautinės buriavimo mokymo organizacijos "Sail Training International" - prestižinės tarptautinės didžiųjų burlaivių regatos "The Tall Ships Races" organizatorių atstovais.

Meras pasidžiaugė, kad inspektuotojai Klaipėdoje komandos pasirengimą įvertino labai gerai. Jie tik atkreipė dėmesį į tai, kad reikia numatyti ir papildomas saugumo priemones turint omenyje, kad pasaulyje neretai kyla neramumai, rengiami teroristiniai išpuoliai Europoje. Pasak mero, ir į tą pageidavimą bus atsižvelgta.

Klaipėdos uostas šiemet sutrauks didžiausią burlaivių skaičių. Bus ir egzotiškų šalių atstovų, pavyzdžiui, iš Meksikos, Kolumbijos, Argentinos, kurių burlaiviai retai lankosi Europoje. Jau dabar yra jų užsiregistravusių per 80 laivų, o registracija baigsis gegužės 1 d.

Didžiausias iššūkis miestui vis dar tebėra burlaivių švartavimas. Šiuo metu, vaizdžiai tariant, skaičiuojami net krantinių centimetrai. Visko gali būti, kad burlaiviai bus švartuojami bortas prie borto.

Pasak mero, dabar kuo greičiau reikia išspręsti pontonų klausimą. Prie jų galės būti švartuojamos mažesnės jachtos. Pasak mero, ko gero, teks šiek tiek didinti ir organizacines išlaidas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder