Regatoms prireikė papildomų lėšų

Regatoms prireikė papildomų lėšų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė regatų "Baltic Sail" ir "Tall Ships Races" papildomų paslaugų dalinio finansavimo konkursą. Joms skiriama po 126 tūkst. ir 75 tūkst. eurų.

Paraiškas finansavimui gauti Savivaldybės administracijos Kultūros skyriui gali teikti viešosios įstaigos, asociacijos, išskyrus valstybės ir Savivaldybės biudžetines įstaigas. Vienas subjektas gali pateikti tik vieną paraišką.

Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis sako, kad regatos metu į Klaipėdos uostą atplauks kur kas daugiau laivų nei buvo planuota, tad trūksta įvairių papildomų paslaugų, atsirado papildomų išlaidų, todėl Savivaldybė ir skelbia tokį konkursą.

Žinia, sutartį dėl didžiųjų burlaivių regatos "Tall Ships Races" dalyvių priėmimo Savivaldybė yra pasirašiusi su jai priklausančia VšĮ "Klaipėdos šventės".

"Savo sutarties su "Klaipėdos šventėmis" papildyti negalime, nes tokios galimybės nenumato Viešųjų pirkimų įstatymas. Todėl esame priversti papildomas paslaugas gauti skelbdami konkursą. Aišku, paraišką kaip ir visi kiti galės teikti ir "Klaipėdos šventės". Paraiškų vertinimo kriterijų turime ne vieną. Kaina, žinoma, bus labai svarbi, tačiau vienas iš kriterijų vertinant paraiškas bus tai, kad siūlymą teikiantis subjektas galėtų generuoti kokius nors išteklius, turėtų rėmėjų, sutinkančių prisidėti prie tų regatų", - sakė N. Lendraitis.

"Tall Ships Races" reikia papildomų paslaugų, susijusių su laivų priėmimu. Pavyzdžiui, reikia infrastruktūros, kad laivai galėtų tinkamai švartuotis prie krantinių, techninio laivų aprūpinimo, tvorelių, papildomų savanorių aprūpinimo, burlaivių įgulų priėmimo programų ir t. t.

Anot N. Lendraičio, šiemet jau būtina finansuoti ir istorinių laivų regatos "Baltic Sail" priėmimą, vyksiantį 2018-aisiais ir vėliau.

"Šios paslaugos yra susijusios su įvairiais susitikimais, forumais, vykstančiais ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, su laivų verbavimais. Tam, kad istoriniai burlaiviai atplauktų į Klaipėdos uostą, turi būti padarytas didžiulis įdirbis - reikia susitarti su laivų savininkais, kai kurie reikalauja avansinių mokėjimų ir taip toliau. Darbų reikia padaryti tikrai daug", - sakė Kultūros skyriaus vedėjas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder