Rado pliažą, iš kurio teko skubiai nešti kudašių

Rado pliažą, iš kurio teko skubiai nešti kudašių

Ši Baltijos pajūrio vieta ypatinga. Nes čia galioja specifinės taisyklės. Ne kiekvienas į šį ženklu „Bendras pliažas“ pažymėtą paplūdimį nuėjęs vyriškos lyties atstovas gali išnešti sveiką kailį. Išlikti sugeba tik vikriausieji.

Klaipėdoje, Melnragės bendrajame paplūdimyje netoli šiaurinio molo jau daug metų įpratusios kaitintis nuogalės neketina trauktis iš pamėgtos vietos.

Nors Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus atstovai tokį nuogybių demonstravimą vadina chuliganizmu, tačiau pažeidėjas priversti apsirengti sekasi sunkiai. Kasmet po kelis kartus organizuojami reidai su policijos pareigūnais jokių rezultatų neduoda.

Temperatūrai šoktelėjus virš 20 laipsnių vieša vieta tampa nuogų moterų karalija.

„Neapsirengusių moterų ten negali būti. Pagal visus planus jokio moterų pliažo toje vietoje nėra. Jis įrengtas tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragių. O jei ten ateina nuogos moterys, tai reikia vertinti taip pat, kaip ir nuogo pasirodymą gatvėje. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, tokia veika traktuojama, kaip smulkus chuliganizmas. Pernai mes ten organizavome reidus, akivaizdu, kad ir šiemet teks su jomis darbuotis“, - atsiduso Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

O kol kas nuogalės ten jaučiasi valdovėmis. „Mes čia įpratome degintis, kitur kraustytis neketiname“, - rėžė viena.

„Esu emigrantė. Man patarė čia atvažiuoti, tai čia deginuosi. Tikrai nežinojau, kad čia negalima“, - teisinosi viena.

„Ateik, masažą padarysime“, - kikena kita. „Iškrypėli, dink iš čia“, - grasina trečia. „Joks normalus vyras čia neitų“, - diagnozuoja ketvirta.

Tačiau viena apsirengusi narsuolė nepasiribojo tik žodžiais. Ši, šaukdama „Meskime jį vandenį“ puolė plėšti fotoaparatą iš rankų. Bet nesulaukusi kitų nuogalių paspirties savo grasinimo taip ir liko neįgyvendinusi.

Stebėdamos grumtynes kitos nuogalės suskubo rengtis.

„Kaip aš vertinu greta gulinčias nuogas moteris? Niekaip. Aš jau per senas“, - šypteli netoliese besikaitinantis užsienietis.

Užtat Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos poskyrio viršininkė Rasa Bekėžienė ne tokia nuosaiki.

„Jei asmenys, vyrai ar moterys, bendrame pliaže deginasi nuogi, juos galima bausti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 straipsnį, kaip už nedidelį chiliganizmą. O jei jie elgiasi agresyviai, tai pareigūnai tikrai turi reaguoti“, - tvirtino R. Bekėžienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder