Protestus JAV palaiko ir Klaipėdos jaunimas

Protestus JAV palaiko ir Klaipėdos jaunimas

Trečiadienį Klaipėdoje planuojamas piketas "Black lives matter" palaikant JAV protestuojančius žmones. Aktyvus uostamiesčio jaunimas siekia pasiųsti žinią, kad rasizmas ir diskriminacija yra nepriimtina.

Klaipėdos ekoaktyvistai "Fridays for Future" ir rusų LGBT bendruomenė organizuoja piketą "Black lives matter" ("Juodaodžių gyvybės yra svarbios").

"Jau ne pirmą kartą rengiame piketus, mitingus Klaipėdoje. Kiekvieną kartą siuntėme žinutę apie ekologiją, klimato kaitą. Neseniai mes pamatėme tą žiaurų klipą, kur juodaodį žmogų užsmaugia pareigūnas. Tai mus labai įžeidė, kad tokie dalykai dar leidžiami liberalioje Amerikoje. Todėl iš karto kilo mintis palaikyti protestuojančius žmones Amerikoje", - sakė vienas iš piketo organizatorių Kirilas Snežko.

Pasak jo, piketas suderintas su miesto valdžia. Atsižvelgiant į situaciją dėl karantino pirmą kartą piketas bus riboto dalyvių skaičiaus - piketuos iki 15 jaunuolių. Taip pat pirmą kartą piketas vyks laikantis atstumų ir dėvint apsaugines kaukes.

"Mes norime pasakyti, kad mes, jauni žmonės, nepakęsime rasizmo, diskriminacijos ir kitokių jos apraiškos formų. Mes galime tai daryti draugiškai. Mes tikime, kad pareigūnai - mūsų draugai, o ne priešai", - teigė K. Snežko.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder