Pritaria Savivaldybės patalpų rokiruotei

Pritaria Savivaldybės patalpų rokiruotei

Tarp šios dienos Klaipėdos miesto tarybos posėdžiui pateiktų klausimų yra ir sprendimo projektas dėl S. Daukanto gatvėje 24 esančių patalpų, kuriose iki šiol veikė Sportininkų namai ir muziejus, remonto ir pritaikymo administracinei veiklai.

Planuojama, jog į pertvarkytas patalpas persikels valstybinės įstaigos, dirbančios pastate Danės g. 17, o ištuštėjusioje miesto rotušėje šalia mero įsikurs kiti Savivaldybės administracijos tarnautojai.

Šiuo metu pastatas Danės gatvėje priklauso valstybei, o patikėjimo teise jį valdo valstybės įmonė Valstybės turto bankas. Šis pastatas yra nekilnojamoji kultūros vertybė, jame buvo įsikūrusi senoji Klaipėdos miesto rotušė. Dalį patalpų (921,67 kv. m) pastate pagal panaudos sutartį valdo Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, likusias - valstybines funkcijas įgyvendinančios institucijos (Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Klaipėdos ir Neringos skyriai, Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius, Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje institucija ir kt.).

Klaipėdos savivaldybė ne kartą kreipėsi į Vyriausybę prašydama istorinę rotušę perduoti miestui. Šis pastatas yra netoli Savivaldybės administracijos, įsikūrusios Liepų g. 11, tačiau jos padaliniai išsibarstę skirtingose miesto vietose. Savivaldybės administracija norėtų maksimaliai koncentruoti savo veiklą vienoje vietoje. Norėdama tokius planus įgyvendinti Savivaldybė turi pasiūlyti Danės gatvėje įsikūrusioms valstybinėms įstaigoms kitas patalpas. Tokios ir buvo surastos taip pat miesto centre - S. Daukanto g. 24.

Šiuo metu Savivaldybei priklausančiame pastate S. Daukanto gatvėje veikia Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras Sportininkų namai, čia nuolat vyksta sportininkų pagerbimo ceremonijos, ekskursijos, pristatomos įvairios ekspozicijos, organizuojami sporto seminarai. Veikia ir Sporto muziejus, kuriame saugomi sportininkų ženkleliai, diplomai, medaliai, taurės, gairelės, nuotraukos, literatūros žinynai, vaizdo įrašai ir kt. Kai kuriems eksponatams - daugiau kaip 100 metų.

Kur sportininkai ir muziejus bus perkelti, kol kas nėra nuspręsta. Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto narys Laisvūnas Kavaliauskas dėl to atsisakė pritarti sprendimui, būgštaudamas, jog Sportininkų namai gali būti sunaikinti. Esą toks precedentas buvo Vilniuje.

Kitas komiteto narys Valdemaras Anužis atrėmė tokią abejonę - neva jeigu Savivaldybės administracija įsipareigojo surasti tinkamas patalpas sportininkams, tai ir bus padaryta. Komiteto pirmininkas Simonas Gentvilas pridūrė, jog Klaipėdoje galėtų atsirasti sporto gimnazija ir prie jos įsikurti Sporto muziejus.

Planuojama, kad patalpų S. Daukanto g. 24 kapitalinis remontas kainuos beveik 1,266 mln. eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder