Pristatytas 3D Klaipėdos modelis: kiek jis kainavo?

Pristatytas 3D Klaipėdos modelis: kiek jis kainavo?

Penktadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pristatytas grandiozinis miesto žemėlapis - 3D uostamiesčio modelis.

Savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialisė Marija Buivydienė teigė, kad šis žemėlapis bus naudingas ir gyventojams, ir architektams.

Praėjusiais metais Savivaldybė paskelbė konkursą 3D žemėlapiui kurti, kurį laimėjo įmonė "Hnit-Baltic".

Kalbėdama apie žemėlapį, M. Buivydienė pasakojo, kad jame bus saugomi didelės apimties duomenys, susiję su kiekvieno atskiro statinio informacija, prieinami viešai gyventojams Savivaldybės interneto puslapyje. Kaip tai pasitarnaus specialistams? "Bus galima įkelti ir projektuojamus duomenis, pasirinkti geriausią statinio variantą", - pažymėjo M. Buivydienė.

"Hnit-Baltic" atstovas Giedrius Pašakarnis tikino, kad šis žemėlapis patrauklus investuotojams, kurie galės geriau įvertinti sklypus mieste. "Jie gali trimatėje erdvėje susipažinti su šia erdve", - kalbėjo jis.

G. Pašakarnis akcentavo, kad panašius žemėlapius jau turi Palanga, Vilnius, Panevėžys. UAB "In Re" koordinatorius Edvinas Butkus ve.lt informavo, kad Panevėžio savivaldybė už centrinės miesto dalies skaitmeninio maketo sukūrimo paslaugas bendrovei „IN RE“ sutartį sumokėjo 39 996 eurus. Tad žemėlapis uostamiesčiui kainavo  pigiau - apie 30 tūkst. eur.

Panevėžio 3D modelis sudarytas iš spalvotų nuotraukų, vietos skenuotos dronais, Klaipėdos žemėlapis - šiek tiek paprastesnis, nėra detalių, tačiau žemėlapio aprėpiamas plotas - daug didesnis. Tam, kad sudarytų tokį žemėlapį, specialistai turėjo atlikti didelio masto lazerinį vietų skenavimą.

"3D žemėlapis yra galingas įrankis nagrinėjant projektuojamų statinių sąveiką su kaimyniniais pastatais - ar nebus užstojama saulės, vaizdo, prognozuojant, kokį poveikį nauji objektai turės miesto vizualinei panoramai. Tikimės, kad sukurtas 3D modelis leis vaizdžiau matyti esamą situaciją, efektyviau planuoti, plėtoti investicinius projektus, kurti saugesnį ir geriau valdomą miestą", - teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas

Žemėlapį galima rasti adresu www.klaipeda.lt/lt/gyventojams/klaipedos-miesto-zemelapis/5718, spustelėjus nuorodą "3D Klaipėda".

"Tai, kas skirta visuomenei, yra supaprastinta. Čia galima susipažinti su pastatais, jų istorija, pamatuoti pastatų aukštį", - kalbėjo "Hnit-Baltic" atstovai.

INVESTICIJOS. Šis žemėlapis patrauklus investuotojams, kurie galės geriau įvertinti sklypus mieste. Mindaugo DRĄSUČIO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder