Prisibelsti iki kaimyno - rimtas iššūkis

Prisibelsti iki kaimyno - rimtas iššūkis

Redakciją pasiekė gera žinia: keletą savaičių orą šildęs ir kaimynų sąskaitas už šildymą taip didinęs klaipėdietis visgi atsirado ir uždarė savo buto langą.

Sausio 3 d. "Vakarų ekspresas" rašė apie tai, kad jau trečia savaitė vieno Klaipėdos daugiabučio ketvirtame aukšte buvo paliktas atviras langas, bet niekas negali padėti jo uždaryti, nes tai privati nuosavybė, kurios liesti negali nei namo prižiūrėtojai, nei gaisrininkai, nei policininkai. Visos šios tarnybos veikti gali tik įvykus kokiai nors nelaimei.

UAB "Vitės valdos", administruojančios minėtąjį Sportininkų gatvės daugiabutį, direktorius Jevgenijus Sakovskis papasakojo, kaip esant tokiai kebliai situacijai vis dėlto pavyko pasiekti, kad langas būtų uždarytas.

"Kai tik gavome žinią, visais kontaktais pradėjome ieškoti savininko. Skambinome telefonu, neatsiliepė, siuntėme SMS žinutes, laiškus elektroniniu paštu. Padarėme tai, ką galėjome padaryti. Ir po kurio laiko langas buvo uždarytas iš vidaus. Tai padarė arba savininkas, arba jo atstovas. Kai tik savininkas gavo informaciją, jis pats viską ir sutvarkė", - kalbėjo J. Sakovskis.

Jo teigimu, namų valdos turi nors ir ne visų, bet bent jau daugumos gyventojų kontaktus. Ne visada problemas pavyksta išspręsti, nes daugelis gyventojų nepalieka raktų nei kaimynams, nei giminaičiams.

Bendrovės direktorius mano, kad minėto namo gyventojai pasielgė teisingai ieškodami problemos sprendimo būdo, nes už tą šilumos kiekį, kurį suvartoja visas namas, moka visi bendrasavininkiai. Šilumos suvartojimas priklauso nuo oro sąlygų ir konkretaus buto. Per radiatorių bėga karštas vanduo ir, jeigu langas atidarytas, jis labiau atšąla.

Visgi J. Sakovskis nemano, kad minėto namo gyventojams teks už šilumą mokėti ženkliai daugiau, nes nebuvo šalčio.

"Iškilus bet kokiai problemai mes visada raginame gyventojus ne piktintis kalbantis tik tarpusavyje, o apie viską pranešti administratoriui. Jo darbas - ieškoti galimybių išspręsti tokius klausimus. Ne visada pavyksta, tačiau tai, kas nuo mūsų priklauso, mes visada padarome. Reikia bendrauti ir visų pirma pranešti. Neretai būna, kad žmonės pyksta, o administratorius net nežino apie problemą", - sakė "Vitės valdų" vadovas, atostogavęs, kai gyventojai negalėjo prisišaukti ir jo pavaldinių pagalbos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder