Prikiaulino vienas - mokės visi

Prikiaulino vienas - mokės visi

Statybinėmis atliekomis neteisėtai atsikračiusio piliečio poelgis gali atsirūgti visiems klaipėdiečiams - jei nebus rastas kaltininkas, dviejų didmaišių išvežimo išlaidos bus padengtos miesto biudžeto lėšomis.

"Šiukšlės pūva jau du mėnesius. Niekas neišveža. Kretingos g. 19, Klaipėda", - laiške su nuotrauka informavo klaipėdietis Andrius.

Reaguodami į "Vakarų ekspreso" kreipimąsi į nurodytą vietą nuvyko bendrovės Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) darbuotojai ir įvertino situaciją.

"Šiuo atveju reikia, kad Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius bandytų nustatyti, kas nelegaliai atsikratė statybinių, remonto atliekų. Jos paliktos neleistinoje vietoje, už tai numatoma bauda. Jas išvežti turėtų pats pažeidėjas. Jei jis nebus nustatytas, tada Savivaldybė už visų Klaipėdos miesto mokesčių mokėtojų pinigus samdys vežėją, kuris jas surinks ir išveš", - aiškino KRATC atstovai.

Anot jų, šis atvejis itin piktybiškas, nes nuo Kretingos g. 19 iki Šiaurės pr. 30 esančios aikštelės, kur nemokamai iš gyventojų priimamos tokios atliekos, - tik 2 min. kelio.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė "Vakarų ekspresui" yra sakiusi, kad pernai buvo paskirta per 100 baudų už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus.

"Deja, kartais gauname pavėluotus pranešimus arba tiesiog neįmanoma nustatyti, kas nusižengė taisyklėms. Bet yra ir atvejų, kai iš pakuočių pavyko atsekti, kas atliekų atsikratė neleistinai", - sakė K. Vintilaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder