Prieš Kalėdas - staigmena keturkojams

Prieš Kalėdas - staigmena keturkojams

„Mirtis – tai vienintelė pateisinama priežastis, kai gyvūnas išsiskiria su savo šeimininku“, - ištarė gyvūnų globos organizacijos „Linksmosios pėdutės“ steigėja Simona Šakinytė.

Šioje organizacijoje dirbantys gyvūnų globėjai gali papasakoti skaudžias paliktų ir niekam nereikalingų augintinių istorijas. Jie kalba ir apie žmonių atsakomybę – anot jų, keturkojus paliekantys šeimininkai jos neturi.

Tačiau nors gyvūnų istorijos graudžios, įžengus į „Linksmųjų pėdučių“ kiemą savanoriai pasitinka su šypsenomis. Linksmi ir visur šmėžuojantys augintiniai.

Sekmadienį šioje gyvūnų globos organizacijoje vyko renginys, kurio metu buvo galima pasidžiaugti suremontuotomis „Linksmųjų pėdučių“ patalpomis.

 

„Remonto reikėjo dėl gyvūnų sveikatos. Kai yra didelis kiekis gyvūnų vienoje vietoje, jie keičiasi ligomis. Po truputį sienose, grindyse susikaupia virusai. Gyvūnai gali susirgti. Vienas virusas gali būti mirtinas. Prieglaudose mirtingumas – 10 pro“, - kalbėjo S. Šakinytė.

Organizacijos steiga pasakojo, kad didžiausias iššūkis, su kuriuo tenka susidurti, yra visuomenės neatsakingumas. „Tai vienintelis dalykas, kuris tikrai sunkus – bendrauti su tais žmonėmis. 100 procentų atvejų, kodėl gyvūnai pas mus atkeliauja, tėra neatsakingumas. Jie sako, kad emigruoja. Tai nėra pasiteisinimas. Alergiškas vaikas? Net tai nėra priežastis. Jei nuoširdžiai, mes į tas alergijas žiūrime kaip į pasiteisinimą, kad nieko nebegalėtume sakyti. Netikime. Labai retais atvejais tai būna tikra priežastis“, - sakė ji.

Moteris pasakojo, kad būna atvejų, kai augintiniai gatvėje atsiduria mirus gyvūnų šeimininkams. Ją liūdina tai, kad tuo metu augintiniais pasirūpinti niekas nenori. Šeimininkų vaikai paveldi butus, o štai keturkojus išspiria lauk.

 

„Jei jau paveldėjai nekilnojamąjį turtą, tai paveldėk ir tą didijį turtą“, - įsitikinusi „Linksmųjų pėdučių“ steigėja.

Kalbėdama apie finansus, ji atviravo, kad organizacija lėšomis sugeba pasirūpinti. Ilgus metus sukaupta patirtis ir geras vardas lėmė tai, kad žmonės ja pasitiki, todėl aukoja, be to, pinigų, už kuriuos gyvūnams perka vaistus ir maistą, prasimanyti sugeba ir patys savanoriai.

„Mes gyvename iš 2 proc. ir iš to, kaip sugalvojame uždirbti – kalendoriai, renginiai. Dar iš to, ką suaukoja žmonės“, - džiaugėsi ji.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder