Prie LRT - klaipėdiečių piketas

Prie LRT - klaipėdiečių piketas

Pirmadienį lyjant lietui keliolika klaipėdiečių piketavo prie Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) Klaipėdos skyriaus būstinės Liepų gatvėje.

Jie prisidėjo prie Vilniuje kelių šimtų mitingavusiųjų dėl LRT vykdomos pažiūrų ir nuomonių cenzūros.

Klaipėdiečių laikomuose plakatuose buvo rašoma: "LRT turi priklausyti tautai, o ne klanui", "LTR vadovai, kur nuomonių įvairovė?", "Ne Briuseliui skųskitės, o Lietuvos visuomenei" ir kt.

Pro šalį eidamas klaipėdietis Vytautas pareiškė, kad jis nesutinkąs dėl žurnalistės Ritos Miliūtės varymo lauk. Vyras sakė ją palaikąs.

"Žiniasklaida ignoruoja tam tikrus įvykius, kurie yra visuomenei svarbūs. Tai paranku didžiajam verslui. Tai politinis reiškinys. Reikia ką nors daryti, kad visuomenė būtų išklausyta", - kalbėjo Klaipėdos forumo narys Donatas Umantas.

Klaipėdiečiai bandė atkreipti dėmesį į tai, kad LRT per mažai dėmesio skiria Klaipėdos miesto problemoms. "Reikia reorganizuoti LRT, atnaujinti", - sakė viena piketo dalyvė.

Su piketuotojais susitikti niekas neišėjo. Jie nunešė savo rezoliuciją su parašais ir prikabino prie durų.

"Mes nesulaukiame valstybinės žiniasklaidos dėmesio svarbiausioms uostamiesčio problemoms, t. y., išorinio uosto statybai. Nei konferencijoje, nei kituose renginiuose LTR nebuvo. Tie dalykai svarbūs visai Lietuvai. Tai turi girdėti ne tik klaipėdiečiai, bet ir visi Lietuvos žmonės", - mano Virginija Jurgelevičienėnė, Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrijos pirmininkė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder