Prie „Lidl" nori spygliuočių

Prie „Lidl" nori spygliuočių

Klaipėdos miesto Rokiškio gatvės gyventojai aktyviai diktuoja savo reikalavimus Šiaurės prospekte planuojamo daugiabučio gyvenamojo namo su prekybos centru "Lidl" projektuotojams.

Ketvirtadienio vakarą vyko jau antrasis viešas gyvenamosios paskirties daugiabučio namo su prekybos paskirties patalpomis pristatymas. Projektą rengiančios UAB "Projesta Group" architektė Agnė Ilginytė bendruomenės atstovams pristatė pagal jų jau anksčiau išsakytas pastabas pakoreguotą projektą.

Susitikime dalyvavusieji šalia planuojamo objekto esančių namų gyventojai buvo puikiai susipažinę su projektu ir pateikė daugybę konkrečių klausimų. Konstruktyvi diskusija truko apie valandą.

Jau anksčiau aplinkinių namų gyventojai iš principo prieštaravo, jog sklype projektuojami du pastatai. Jie pageidavo, kad projektuojamame sklype iškiltų tik prekybos centras arba gyvenamasis namas su prekybos centru pirmame aukšte. Nepaisant gyventojų pageidavimų projektas išliko toks pats, nes statyti vien tik prekybos centrą šioje vietoje neleidžia gyvenamoji teritorijos paskirtis. Todėl suprojektuotas gyvenamasis namas ir šalia jo - 2 tūkst. kv. m sklypo plotą užimantis komercinės paskirties statinys. Abu statinius viename krašte jungia simbolinis koridorius. Projektuojamas gyvenamasis namas bus 6 aukštų, 23-25 metrų aukščio, prekybos centras - perpus žemesnis. Objekto apdaila - raudonų plytų spalvos smulkios plytelės gyventojams patiko.

Anksčiau miestiečiai pageidavo, kad požeminė automobilių stovėjimo aikštelė nebūtų projektuojama po gyvenamuoju namu, o po prekybos centru. Koreguotame projekte gyvenamojo namo automobilių aikštelė išliko cokoliniame aukšte, tik bus atvira. Šalia prekybos centro bus antžeminė automobilių aikštelė.

Šįsyk diskusija kilo dėl triukšmo izoliacijos, apželdinimo, transformatorinės vietos.

Projektuojami du įvažiavimai į prekybos centrą iš Utenos gatvės. Vieną įvažiavimą nuo kaimyninių gyvenamųjų namų sklypų skiria tik nedidelis apželdintas ruožas. Jame numatyti ir su Savivaldybe jau suderinti želdiniai: raudonieji klevai, žageniai, lanksvos. Gyventojai gi pageidautų brandžių visžalių spygliuočių, kurie esą sulaikytų nuo automobilių ir į prekybos centrą atvyksiančių vilkikų sklindančią taršą bei triukšmą. Juolab kad patys gyventojai šalia projektuojamo sklypo jau yra pasodinę kalnapušių.

Tačiau projekto autorė paprieštaravo tokiam prašymui, nes apželdinimo projektas jau suderintas, o augalus rekomendavo Savivaldybės specialistai, kurie turi savo viziją.

"Prekybos centras įsiveržė į gyvenamųjų namų teritoriją prisidengdamas daugiabučio statyba. Mes turime teisę prašyti bent tokios kompensacijos", - sakė viena iš susitikimo dalyvių.

Tame pačiame pakraštyje, šalia kaimynų, numatoma įrengti ir prekybos centro elektros skydinę. Gyventojai įspėjo, jog parinkta vieta kategoriškai netinkama, nes greta esančio namo gyventojas turi širdies stimuliatorių ir elektromagnetiniai laukai jam - gyvybės ir mirties klausimas. Architektė gyventojams dėl to nurodė kreiptis į ESO, kuri projektuoja elektros skydines.

Kiti UAB "Projesta Group" atstovai pažymėjo, jog objektas projektuojamas griežtai laikantis visų teisės aktų ir normų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder