Prie 9 metrų gylyje panardintos eglutės kiekvieno laukia staigmena

Prie 9 metrų gylyje panardintos eglutės kiekvieno laukia staigmena

Į Klaipėdos baseiną atkeliavo Kalėdos. Čia į 9 metrų gylį antradienio popietę buvo panardinta Kalėdų eglutė, papuošta žaisliukais ir girliandomis. Šalia jos buvo padėtas Kalėdų senelio atneštas maišas dovanų. 

„Šis renginys vyksta jau antrus metus. Šiais metais mums visiems ramiau, nes praėję metai parodė, jog eglutė atspari vandeniui, o girlianda – chlorui. Žaisliukai išsilaikė puikiai. Kadangi eglutės būklė, ištraukus ją iš vandens, taip pat buvo gera, šiais metais nusprendėme nardinti tą pačią“, - kalbėjo Klaipėdos baseino direktorė Ieva Vaičiurgė.

Prie eglutės – ir dovanų maišas

Ji pasakojo, kad šiais metais nuspręsta, kad šalia dirbtinės maždaug pusantro metrų ilgio eglutės turėtų būti pastatytas ir Kalėdų senelio krėslas. 

Įspūdingą reginį Klaipėdos baseine stebėjo bent kelios dešimtys klaipėdiečių. Į gilų baseiną įšokę narai dar geras 20 minučių plūduriavo vandens paviršiuje, o po dar kelių minučių pagaliau nugrimzdo į dugną kartu su eglute, Kalėdų senelio krėslu ir raudonu maišu, prikimštu dovanų. „Tikrai žinome, kad jame yra dovanų, tad tas žmogus, kuris norės nerti ir pasigrožėti eglute, galės jame kažką rasti“, - šypsojosi I. Vaičiurgė.

Vos narai paniro, Klaipėdos baseino pirmajame aukšte prie stiklinio liuko susibūriavo smalsuolių būrys, įdėmiai nužvelgęs, kaip narams sekasi statyti ant dugno Kalėdų eglę.

„Su eglute nersiu pirmą kartą, nors esu jau atlikęs apie  nėrimų“, - prieš panerdamas geros nuotaikos neslėpė naras Mindaugas Urbė.

Kalbėdamas su žurnalistais jis akcentavo, kad eglutės pagrindas po vandeniu – sunkus, tad ši, panirusi po vandeniu, atsitiktinai tikrai vėl neišnirs.

Kas svarbiausia neriant į 9 metrų gylį?

Nardymo centro „Oktopusas“ instruktorius, taip pat leidęsis į 9 metrų gylį kartu su eglute, Vilius Vainora dėstė, kad prieš neriant svarbiausia tinkamai pasiruošti

„Kaip ir kiekvienais metais, išties ruošėmės. Turime tokią tradiciją – mūsų nardymo klubas jau 15 ar daugiau metų nardindavo Platelių ežere. Nuo šių metų nusprendėme šią tradiciją pratęsti Klaipėdos baseine. Norime, kad žymiai daugiau žmonių galėtų iki jos nerti, pamatyti šį reginį ir nusifotografuoti ir gerai praleisti laiką“, - kalbėjo V. Vainora.

Jis pasakojo, kad ežere žiemos metu gali būti sudėtingos sąlygos, be to, neriantiesiems žvarbu, tad tai, jog nuo šiol Kalėdų eglutė bus nardinama Klaipėdos baseine, išėjo į naudą ir narams, ir jo lankytojams

„9 metrų gylyje traumų taip pat gali būti, tad žinių turėti išties reikia“, - paklaustas, ar narams reikia ruoštis prieš neriant į 9 metrų gylį, kalbėjo V. Vainora.

Vienas dažniausių tokiame gylyje nutikti galinčių sveikatos sutrikimų – vadinamoji barotrauma, kurios simptomai dažnai pasireiškia  ausies būgnelio, vidurinės ir vidinės ausies, prienosinių ančių, plaučių pažeidimais. Juos gali sukelti staigus slėgio padidėjimas arba sumažėjimas. 

„Tai pagrindinė trauma, pasireiškianti būtent tokiame gylyje. Slėgio pokytis dugne – dvigubas. Dėl to labai staigiai kylant į viršų žmonės gali patirti barotraumą”, - kalbėjo V. Vainora.

Į Klaipėdos baseiną atkeliavo Kalėdos

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder