Premjeras apžiūrėjo tvarkomus Klaipėdos objektus

Premjeras apžiūrėjo tvarkomus Klaipėdos objektus

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, šiandien lankydamasis Klaipėdoje, apžiūrėjo miesto piliavietę, susipažino su atliekamais ir planuojamais atlikti Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso atkūrimo darbais. Premjeras buvo supažindintas su pirmuoju darbų etapu, kurio metu po archeologinių tyrimų bus sutvarkytas pylimas.

Numatomas ir antrasis etapas, kurio vizija – pilies komplekso atstatymas, istorijos muziejus ir išvystyta visuomeninių renginių infrastruktūra, už tai pasisako 70 proc. uostamiesčio gyventojų.

Pasak Vyriausybės vadovo, gyvendinus šį projektą, atsivertų naujos pažintinės ir kultūrinės erdvės tiek klaipėdiečiams, tiek turistams, atvykstantiems į Klaipėdą.

Uostamiestyje premjeras apžiūrėjo ir sparčiai restauruojamą Klaipėdos dramos teatro pastatų ansamblį, jis buvo patikintas, kad visi darbai vyksta laiku ir jiems yra užtikrintas reikiamas finansavimas. Teatras duris atvers po metų – kaip vienas moderniausių teatrų ne tik Lietuvoje, jame taip pat bus analogų neturinčios naujausios technologijos.

Tuo tarpu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatras pastatas, kuriame premjeras taip pat lankėsi, yra blogos būklės. Klaipėdos savivaldybės atstovų teigimu, šiuo metu yra tikslinamas Muzikinio teatro sklypo detalusis planas, numatant esamo teatro pastato rekonstrukciją, pats teatras rekonstrukcijos klausimais bendradarbiauja ir su Vilniaus dailės akademija.

Uostamiestyje premjeras taip pat apžiūrėjo Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder