Prekybos pasaže sieks tvarkos

Prekybos pasaže sieks tvarkos

Klaipėdos savivaldybėje svarstoma idėja Vingio gatvėje esantį prekybos pasažą perduoti administratoriui, kad šis sutvarkytų prekybos vietas, įvestų bendras taisykles, mat dabar čia lankytojams nejauku.

"Vakarų ekspreso" duomenimis, Savivaldybėje kalbama apie tai, kad Vingio gatvės pradžioje veikiantį prekybos pasažą reikėtų perduoti administruoti bendrovei "Naujasis turgus".

"Čia dar tik kalbos, jokių sprendimų nepriimta. Kol tas tai tėra idėja", - patikino Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Pašnekovo teigimu, apskritai norima, kad būtų administratorius, kuris prižiūrėtų prekybos vietas, stebėtų, kad būtų laikomasi vienodo apipavidalinimo reikalavimų.

"Patį praėjimą, ko gero, tvarkys Savivaldybė. Administratorius galėtų pasirūpinti, kad būtų vienodos prekybos vietos, bendros taisyklės prekybai. Norėtųsi suvienodinti, kad gražiau atrodytų", - sakė E. Simokaitis.

Šiuo metu pasaže prekiauja ne tik čia ilgus metus vietas užsiimantys gėlių, vaisių ir daržovių prekeiviai, bet ir įvairiausius daiktus ir net sendaikčius norintys parduoti žmonės. Tunelyje tarp pastatų trūksta apšvietimo ir tvarkos. Be to, prie pat šio pasažo yra ir požeminė perėja, gyventojai dažnai skundžiasi dėl čia pasitaikančių plėšimų.

Pasidomėjus, ar apie administratorių imta galvoti dėl aplinkinių gyventojų nusiskundimų dėl nesaugumo pojūčio einant pasažu ar šalia jo, Turto skyriaus vedėjas teigė, kad saugumas nebus administratoriaus atsakomybė.

Tikėtina, kad sprendimas dėl šio prekybos pasažo bus priimtas per kelis mėnesius, nes esą reikia įveikti nemažai techninių, biurokratinių barjerų siekiant prekyvietės administravimo, prekybos vietų įteisinimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder