Prekybos centras Tauralaukyje vis dėlto bus

Prekybos centras Tauralaukyje vis dėlto bus

Verslininkų planams Tauralaukyje statyti parduotuvę bandę sutrukdyti gyventojai savo nepasiekė. Nors projekto autoriai net pusę metų buvo priversti derinti įvairius dokumentus, parduotuvė Tauralaukyje pagaliau pradėjo kilti.

"Vakarų ekspreso" aprašyta istorija prasidėjo dar prieš metus, kai į viešą techninio projekto svarstymą susirinkę tauralaukiškiai audringai aiškino pro langus nenorintys matyti jokių prekybos centrų. Esą žmonės praras ramybę, siauromis gatvelėmis pradės važinėti sunkiasvoris transportas, o šalia parduotuvės rinksis prastos reputacijos asmenys.

Didžiausią gyventojų pasipiktinimą sukėlė žinia, kad buvo pasirašytos nuomos sutartys su būsimais patalpų nuomininkais - UAB "Norfos mažmena" ir VšĮ "Vakarų tenisas". Esą tauralaukiškiai į "Norfos" parduotuvę niekada neis, ir tėškė, jog tikisi, kad atsidariusi parduotuvė "užsilenks".

Savo protestą gyventojai įtvirtino miesto Tarybos Teritorijų planavimo komitetui išsiųstu raštu, kurį pasirašė 105 Tauralaukio gyventojai. Juo prašyta išsiaiškinti, ar statybų projektas rengiamas pagal taisykles.

Techninį projektą rengęs architektas Edmundas Andrijauskas "Vakarų ekspresui" sakė, jog siekiant surasti kompromisą teko nemažai pavargti.

"Galop išsprendėme, nors derinomės kokį 10 kartų. Po to atlikome papildomą ekologinį vertinimą ir galiausiai projektą suderinome", - apie vargus pasakojo architektas.

Projektuotojai pagal gyventojų pageidavimus atitraukė pastatą nuo gyvenamųjų namų, numatė pastatyti sienutes, pakeitė įvažiavimo kelio vietą. Esą derinimas buvo sunkus ir užtruko apie pusmetį.

"Gyventojai išvis nenorėjo, kad būtų kažkas statoma. To negalėjome padaryti, nes buvo paruoštas detalusis planas, o ir taip statome perpus mažesnę parduotuvę", - sakė E. Andrijauskas.

Architektas patikino, kad kiek buvo įmanoma, į gyventojų norus atsižvelgta. Esą šiuo metu sulaukiama net skambučių su klausimais, kada pagaliau atsidarys parduotuvė.

Nors parduotuvė turėjo pradėti kilti praėjusių metų gegužę, statyti ji pradėta tik dabar. Skaičiuojama, jog parduotuvė atsidarys už maždaug 7 mėnesių.

3,3 tūkst. kv. m ploto ir dviejų aukštų statinyje turėtų įsikurti parduotuvė "Norfa" bei vaistinė, o antrame pastato aukšte - teniso kortai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder