Prekybininkai: rogutes nurungė čiuožyklės

Prekybininkai: rogutes nurungė čiuožyklės

Nors sakoma, kad slides reikia ruošti vasarą, pasak prekybininkų, lietuviai to daryti iš anksto nesiskubina: žiemos sporto inventoriumi jie ima rūpintis tada, kai žemę padengia pirmasis sniegas.

"Ši tendencija pasitvirtino ir šią žiemą. Tačiau šiais metais populiariausių žiemos laisvalaikio prekių viršūnėje buvusias rogutes pakeitė čiuožynės", - sako "Maximos" komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Jos nuomone, čiuožynes pirkėjai pamėgo ne tik dėl kur kas mažesnės nei rogių kainos, bet ir dėl to, kad jas labai lengva ir paprasta naudoti.

"Norint su čiuožyne nusileisti nuo kalno, nereikia turėti jokių specialių įgūdžių, kaip kad leidžiantis su slidėmis ar čiuožiant ant ledo su pačiūžomis. Įdomu ir tai, kad populiarėja ne tik mažesnio formato vaikams skirtos, bet ir didesnės - suaugusiems pritaikytos - čiuožynės. Pastarųjų modelių dar nepasibaigus gruodžiui jau nupirkta dvigubai daugiau nei pernai per visą paskutinį metų mėnesį", - pasakojo V. Drulienė.

Taip pat, pasak jos, žiemą lietuviai tradiciškai susirūpina imuniteto stiprinimu ir šiltesniais drabužiais.

KODĖL? Prekybininkai svarsto, kad rogutes čiuožynės nurungė ne dik dėl kainų skirtumo - esą norint saugiai nusileisti nuo kalno su rogutėmis, reikia geresnių įgūdžių. Vyginto SKARAIČIO nuotr.

"Palyginti su vasaros sezonu, šiuo metų laiku kelis kartus išauga imbiero, citrusinių vaisių, o ypač - citrinų, įvairių arbatų bei natūralaus medaus paklausa. Daugiau perkama tiek imbiero šaknų, tiek džiovinto imbiero. Šie metai nėra išimtis - minėtų produktų pardavimai išaugo vos prasidėjus šalčiams", - pasakojo V. Drulienė.

Taip pat paskaičiuota, kad šią žiemą apie 40-50 proc. daugiau nuperkama šalikų, pirštinių, galvos apdangalų.

"Žmonės dvigubai daugiau nei žiemą prieš metus pirko tiek vyriškų, tiek moteriškų, tiek berniukams skirtų slidinėjimo drabužių", - minėjo "Maximos" atstovė.

Prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė antrino, kad kiekvienais metais, įsivyravus žiemiškiems orams, išauga ir įvairių prekių, skirtų žiemos pramogoms, paklausa.

"Žmonės skuba pasimėgauti žiemos teikiamais džiaugsmais ir iškritusiu gausiu sniegu, todėl į mūsų parduotuves užsuka įsigyti čiuožtukų, rogučių ar vaikiškų sniego kastuvų. Šio lauko pramogoms skirto inventoriaus pardavimas per pirmąją šių metų savaitę ūgtelėjo 10 kartų", - tendencijas vardijo B. Čaikauskaitė.

Prekybos tinklo "Rimi" viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė taip pat minėjo, kad rogučių ir čiuožyklių pardavimo kiekiai labai priklauso nuo žiemiškų orų.

"Iškritus daugiau sniego iš karto gerokai padidėja rogučių bei čiuožyklių pardavimas - šiomis dienomis jų parduodama gerokai daugiau nei tomis žiemos dienomis, kai negalime džiaugtis dideliu sniego kiekiu", - sakė G. Buivydienė.

Taip pat, pasak jos, šąlant orams parduotuvėse iš karto šoktelėjo automobilių langų valymo skysčio, neužšąlančio iki -21 ar net -25 laipsnių Celsijaus, grandiklių ir šluotelių sniegui valyti, užvedimo kabelių pardavimas.

„Kesko Senukai“ Korporatyvinės komunikacijos vadovas Šarūnas Pundzius pasakojo, kad, palyginus 2018 m. gruodžio ir pirmosios 2019 m. sausio savaitės žiemos prekių prekybos rezultatus Klaipėdoje, matyti, kad, payginti su praėjusios žiemos tuo pačiu laikotarpiu, išaugo automobiliams skirtų bei žiemos sporto ir laisvalaikio prekių pardavimą.

"Mūsų tinklui priklausančiuose prekybos centruose Klaipėdoje įvairių rūšių rogučių šią žiemą parduota kone 7 kartus daugiau nei per tą patį praėjusios žiemos laikotarpį. Populiarūs ir šliuožimo lapai - jų parduota 5 kartus daugiau. O automobiliams skirtų akumuliatorių Klaipėdoje įsikūrusiuose "Senukuose" jau parduota kone 1,5 karto daugiau nei per tą patį praėjusios žiemos laikotarpį", - minėjo Š. Pundzius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder