Prašymas riboti eismą Melnragėje sukėlė šypseną

Prašymas riboti eismą Melnragėje sukėlė šypseną

Šiandien į Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisiją pageidavimų paketą atsinešusiems Melnragės gyventojams teko išklausyti politikų ir valdininkų kritiką.

Melnragiškių problemas viešai pristatė atstovė Aušra Stančikienė. Jos teigimu, vietos gyventojams daugiausiai problemų kelia triukšmaujančios motorinės transporto priemonės, ypač po 22 val.

Saugaus eismo komisijos nariai su šypsena palydėjo melnragiškių prašymą drausti į Molo gatvę įvažiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus autobusus ir maršrutinius taksi. Miestiečiai taip pat pageidauja Vėtros gatvėje įrengti greičio mažinimo kalnelį, matuoti transporto priemonių keliamą triukšmą, įrengti kelio ženklus, draudžiančius naudoti garsinį signalą, suvaldyti motociklininkų srautus, grąžinti gyvenvietės ženklą Melnragėje ir išspręsti automobilių statymo problemą.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda juokaudamas replikavo, kad Melnragėje transporto srautus sumažins giliavandenis uostas. Jis ragino melnragiškius dar kartą viską gerai apsvarstyti.

"Šiaip visur pilna tų motociklų. Esate kurortinė zona prie jūros. Keistai skamba - anksčiau nieko nebuvo, dabar pilna žmonių. Piktintis nereikia. Reikia ieškoti naudos, o ne uždrausti viską ir neleisti įvažiuoti. Perskaičius siaubas ima. Jeigu ženklas prapuolė, jį reikia atstatyti. Visiškai viską uždaryti - nesusipratimas", - neabejojo L. Dūda.

Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė, daugiau nei penkis dešimtmečius praleidusi Melnragėje, ragino melnragiškius netirštinti spalvų. Jos teigimu, situacija minėtoje gyvenvietėje nėra tokia dramatiška, kaip bandoma pavaizduoti.

"Gatvės, kurios kainavo daugiau nei 10 milijonų, tik melnragiškiams? Tai nekorektiška. Problemas reikia įvardyti. Prie Šiaurinio molo aikštelė kainavo apie 800 tūkstančių. Ji buvo tam ir skirta, kad žmonės paliktų mašinas ir eitų pasivaikščioti. Šįmet situacija buvo sunkesnė dėl remontuoto Girulių plento. Kalbėti "nenorime poilsiautojų ir leiskite ramiai gyventi" negalima. Grįžkite namo, įvardinkite problemas, tada galėsime bandyti priemones įgyvendinti", - rėžė mero pavaduotoja.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius patikino, kad problemos bus sprendžiamos, tačiau tik tos, kurios yra realios.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder