Pramogoms ant ledo - dar ne laikas

Pramogoms ant ledo - dar ne laikas

Išsiilgusius žiemos pramogų teks nuliūdinti - lipti ant užšalusių Klaipėdos vandens telkinių šiuo metu nesaugu. Ledas kol kas per plonas, ir tuo įsitikino keletas miestiečių.

"Vakar (sekmadienį - Aut. past.), vaikščiodamos užšalusiu Malūno tvenkiniu, maždaug penki metrai iki kranto, kartu su drauge įlūžome ir į ledinį vandenį panirome iki pat pilvo. Vos išsikapanojome! Norime įspėti žmones būti atsargesnius", - teigė į "Vakarų ekspresą" paskambinusi klaipėdietė Sigita.

Pasak pašnekovės, ant užšalusio tvenkinio savaitgalį vaikštinėjo daug žmonių, slidinėjo, kiti dar žaidė ledo ritulį. Nemažai buvo ir vaikų.

Anot ponios Sigitos, nors tvenkinio viduryje ledas storas, tačiau kraštuose - pavojingai plonas. Deja, įspėjamųjų ženklų nebuvo.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai savaitgalį sulaukė tik vieno pranešimo apie ant ledo įvykusį incidentą. Sekmadienį gaisrininkai išskubėjo gelbėti šalia Jono kalnelio į vandenį įlūžusią merginą, tačiau, jiems atvykus, mergina jau buvo išlipusi į krantą ir jai buvo suteikta medikų pagalba. Klaipėdos rajone praėjusios savaitės pabaigoje taip pat pranešta apie keletą panašių incidentų.

Pasak ugniagesių, šiuo metu nesaugu vaikščioti ant ledo, kuris dengia miesto tvenkinius ir ežerą. Ledo sluoksnio storis siekia 5-10 centimetrų, pakraščiai kai kur net neužšalę. Norint ant jo saugiau paslidinėti, ledo storis turi būti bent 15 cm.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė informavo, jog praėjusią savaitę buvo vykdoma net keletas prevencinių patikrinimų.

"Dienos metu miesto ribose buvo tikrinamos marios, apvažiavome ir kitus vandens telkinius. Pastebėjome, kad šalia mokyklų esantys užšalę vandens telkiniai per pertraukas pritraukia būrelius vaikučių. Nors visi mažamečiai buvo iš ten išprašyti, toks reiškinys kelia nerimą. Juk nepilnamečiams be suaugusiųjų priežiūros ant užšalusių vandens telkinių būti draudžiama", - teigė K. Vintilaitė.

Beje, ant ledo draudžiama lipti ir tuomet, kai jis neskaidrus. Lipti nesaugu ir atšilus orams.

"Kartu su Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais gana operatyviai deriname veiksmų planą - antradienį ryte išplatinsime trumpąsias žinutes į visų miesto gyventojų mobiliuosius telefonus ir pranešime, kad ledas tiek mariose, tiek ant kitų miesto vandens telkinių yra nesaugus, tad ant jo lipti nerekomenduojama", - dėstė pašnekovė.

Draudimai lipti ant ledo iškabinti Dangės krantinėse, tačiau šalia kitų telkinių to daryti nesiruošiama. Stipriai atšalus orams, ledas sustorėja ir ant jo tuomet lipti nebedraudžiama. Tokiu atveju ženklus tektų nurinkti.

Patikrinimai planuojami vykdyti rytoj, jei reikės, ir kitomis darbo dienomis. Paklausta, ar nereiktų reido surengti savaitgalį, kai ledas pritraukia daugiausiai klaipėdiečių, K. Vintilaitė sakė, kad kol kas tokių planų nėra.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder