Pradės ruošti išvadas dėl Alinos Velykienės elgesio

Pradės ruošti išvadas dėl Alinos Velykienės elgesio

Jau kitą savaitę gali paaiškėti, ar Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė galimai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

"Vakarų ekspresas" primena, kad tyrimas buvo inicijuotas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK), kuri sulaukė skundo iš anonimo.

Skundas buvo grindžiamas tuo, kad A. Velykienei ir jos vyrui priklausanti įmonė "Sinergijos projektai", susijusi su gyvenamųjų namų atidavimu vertinti, neva sulaukia palankių sprendimų iš Klaipėdos savivaldybės. Laiške teigiama, kad administracijos direktoriaus pavaduotoja naudojasi savo pareigomis asmeninei naudai gauti, darydama atitinkamą poveikį Urbanistikos departamento darbuotojams.

Vakar Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sudaryta komisija posėdyje išklausė miesto vyriausiąjį architektą Almantą Mureiką ir Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėją Gediminą Pocių.

"Komisija aiškinosi, kaip vyksta pastatų priėmimo ir kitos procedūros, kiek pareigūnai gali būti paveikti tokiose situacijose, ar tam Alina galėjo daryti įtakos, ar ne. Panašu, kad šioje situacijoje viskas buvo teisėta ir tvarkinga. Kol kas viskas atrodo taip.

Tačiau yra kita medalio pusė. Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą nagrinėjama, ar nėra interesų konflikto. Asmeniniame Alinos feisbuko profilyje matosi, kad reklamuojama įmonė "Sinergijos projektai". Šalia pavadinimo matosi jos veidas. Neparašyta, kad tai administracijos direktoriaus pavaduotoja, bet visi ją atpažįsta. Klausimas, ar šioje vietoje nėra prasilenkta su įstatymu. Matyt, šiomis dviem kryptimis ir bus rengiamos išvados", - sakė vienas komisijos narių Artūras Šulcas.

Komisija į kitą posėdį, kuris numatytas trečiadienį, ketina kviesti pačią A. Velykienę. Sykiu ketinama svarstyti ir galimų išvadų projektą.

"Teisininkai dar turi į visa tai atidžiai pažiūrėti. Jeigu kažko neišnagrinėsime, VTEK gali viską grąžinti atgal ir priversti mus padirbėti papildomai. Jeigu iki kito posėdžio neatsiras naujų duomenų ir visi sutarsime dėl išvadų, gal ir priimsime sprendimą", - svarstė miesto vicemeras.

Kiek anksčiau pati A. Velykienė tikino nepadariusi jokių pažeidimų. Ji pati prašė Tarybos sudaryti komisiją, kad galėtų atsakyti į visus jai rūpimus klausimus.

Klaipėdos savivaldybės tarybos sudaryta komisija išvadas VTEK turi išsiųsti iki gruodžio 10 d. Jeigu komisijai pavyktų išvadas priimti ateinantį trečiadienį, jos būtų teikiamos tvirtinti Tarybai mėnesio pabaigoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder