Politikai stoja į kovą su girdyklomis

Politikai stoja į kovą su girdyklomis

Antradienį žengtas antrasis rimtas žingsnis siekiant apriboti naktinę prekybą alkoholiu Klaipėdos mieste. Savivaldybės administracijos Socialinių reikalų komiteto nariai pritarė pristatytam tokio sprendimo projektui. Toliau šį klausimą svarstys ir kiti komitetai bei miesto Taryba.

Pirmasis žingsnis apribotos naktinės prekybos alkoholiu link - miesto Bendruomenės sveikatos tarybos išreikštas noras visiškai uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais vadinamosiose girdyklose, parduodančiose gėrimus visą parą. Pasak miesto Tarybos bei Bendruomenės sveikatos tarybos nario prof. dr. Artūro Razbadausko, šalia tokių "taškų" gyvenantys klaipėdiečiai susiduria su gausybe problemų.

Tačiau sprendimo projekte, pasak A. Razdabausko, dėmesys kreiptas į "taškus", dėl kurių gauta daugiausia gyventojų skundų: barą Daržų g. 1, įmonę, veikiančią Minijos g. 131-11A, kavinę Laukininkų g. 13 ir barą Žvejų g. 10.

Pastarajam siūloma riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką nuo 8 iki 24 val., nes jis yra senamiestyje, kur dauguma maitinimo įstaigų dirba ilgiau, o likusiems - nuo 8 iki 22 val.

"Manome, kad priėmus šį sprendimą sumažės viešosios tvarkos pažeidimų, pagerės gyventojų gyvenimo kokybė, sumažės triukšmo. Neigiamos pasekmės nepriėmus sprendimo apriboti prekybą - ir toliau bus pažeidinėjami įstatymai", - reziumavo A. Razbadauskas.

Jo teigimu, aplink minėtas prekybos vietas gyvenantys žmonės skundžiasi klientų keliamu triukšmu bei sklindančia garsia muzika, niokojamu turtu bei teršiama aplinka, įstatymų nesilaikymu - esą nuolat po 22 val. parduodamas alkoholis išsinešti.

Negana to, policijos pareigūnai pateikė įspūdingą statistiką. Daržų gatvėje veikiantis baras jau dukart baustas dėl neleistinos prekybos alkoholiu. 2013 metais dėl Minijos gatvėje veikiančios girdyklos užregistruota 16 pranešimų ir skundų dėl viešosios tvarkos pažeidimų, o per pirmus 6 šių metų mėnesius - jau 12. Dėl Laukininkų g. "taško" 2013-aisiais gautas 41 pranešimas dėl viešosios tvarkos trikdymo, šiemet per 6 mėn. - jau 25. Dėl Žvejų g. 10 veikiančio baro pakartotinai nuolat skundžiasi keturių gretimų namų gyventojai.

A. Razbadauskas tvirtino, jog Bendruomenės sveikatos taryba rekomendavo apskritai uždrausti prekybą alkoholiu minėtose vietose, tačiau to neleidžia įstatymai - apriboti galima tik konkrečių įmonių veiklą.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Bendruomenės sveikatos tarybos nariams lapkritį vykusio posėdžio metu užkliuvo, kad į apribojimų sąrašą neįtrauktas Jūros g. 5 numeriu pažymėtas pastatas, kuriame taip pat visą parą prekiaujama alkoholiu.

"Negalime ten prekybos laiko terminuoti. Jei yra negyvenamas namas, Vyriausybės nutarime yra parašyta, kad laikas kavinėms yra neterminuojamas, o jeigu yra gyvenamas namas, gyventojai sutaria ir duoda sutikimą, kokiu laiku gali prekiauti. Licencijas išduodame tik gyventojams sutikus, o ten gyventojai sutiko", - tuomet aiškino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Asta Šnepetienė.

Jei sprendimo projektas sulauks miesto Tarybos pritarimo, apribojimai įsigalios nuo kitų metų vasario 1 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder