Politikai nepalaikė siūlomo "Saulėtekio" gelbėjimo plano

Politikai nepalaikė siūlomo "Saulėtekio" gelbėjimo plano

Vakar svarstant Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos plano pakeitimus miesto Taryboje aistringai buvo diskutuojama dėl "Saulėtekio" mokyklos likimo. Ginti šios švietimo įstaigos stojo ir pačios mokyklos atstovai, nors valdininkai akcentavo, kad niekas nesiruošia jos žlugdyti.

Prieš posėdį buvo surengta piketo akcija, o iš miestiečių tribūnos pasisakę tėvai guodėsi, kad dabar jie neturi jokių garantijų, kad jų vaikai galės baigti tą pačią mokyklą.

Tėvai nepritarė, kad atsilaisvinusios mokyklos patalpos būtų perduotos Klaipėdos licėjui, prašė, kad "Saulėtekio" patalpos būtų tinkamai suremontuotos ir tose pačiose patalpose esančioms privačiai ir valdiškai mokykloms būtų padaryti atskiri įėjimai.

"Nesąmonė, kad dvi įstaigos yra po vienu stogu. Pavyzdžiui, valgykloje licėjaus vaikai per dieną valgo šešis kartus, o mano vaikui, kuris lanko "Saulėtekio" mokyklą, pavalgyti yra skirta tik viena pertrauka", - piktinosi vienas iš tėvelių.

Tėvams nepatiko valdininkų išsakyti argumentai, kad dabar vienam "Saulėtekio" moksleiviui tenka per daug kvadratinių metrų - 6,9, kai kitose mokyklose vidutiniškai tenka apie 2,7 kv. m. Esą dabar net kai kurie prekybos centrai praneša, kad nepardavinės narvuose užaugintų viščiukų mėsos, tad, anot tėvų, kodėl vaikus norima sukišti į narvelius.

Emocijos nerimo ir politikų pasisakymų metu. Nina Puteikienė aiškino, kad dabar yra kuriamas nesantaikos ir įtampos židinys. Todėl ji prašė kolegų pritarti jos siūlymui įtraukti į pertvarkos planą punktus, kad "Saulėtekio" mokykla turi likti esamose patalpose, jos turi būti tinkamai suremontuotos ir kad būtų padaryti atskiri įėjimai. Tačiau tik 7 politikams pasisakius už, 14 - prieš, tam nebuvo pritarta.

Vėliau Rimantas Taraškevičius replikavo, kad visa tai, ką siūlė N. Puteikienė, būtų tikrai logiška atlikti ir vylėsi, kad Savivaldybės administracija pasidomės dar kartą esama situacija mokykloje.

"Gaila, kad dar kartą neparodėme deramo dėmesio mokyklos bendruomenei. Tai darosi tendencinga. Prisiminkime Tauralaukio mokyklos bendruomenės lūkesčius", - po balsavimo apgailestavo Rimantas Didžiokas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder