Poilsio parke - šimtai talkininkų

Poilsio parke - šimtai talkininkų

Uostamiesčio Poilsio parke šiandien – jau penktoji visuomeninė talka. Talkos organizatoriai džiaugiasi, jog kasmet dalyvaujančiųjų tik daugėja, o parkas pastebimai gražėja.

Visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką“ vadovė Jolanta Norkienė džiaugėsi, jog pasidarbuoti parke susirinko keli šimtai miestiečių: būriai moksleivių su mokytojais, studentai, pavieniai asmenys.

„Kol kas dar visų dalyvių neskaičiavome, bet žinau, kad yra keli šimtai žmonių. Dar lauksime vėliau prisijungsiančių – būna, kad ateina šeimos apie vidurdienį, kai atsikelia vaikai“, - sakė J. Norkienė talkai jau prasidėjus.

Planuota, jog tvarkymasis vyks nuo dešimtos ryto iki pirmos popiet, bet, pasak talkininkų, jei bus daugiau darbo, talka gali ir užsitęsti.

„Šiemet stengiamės daugiau išravėti, surinkti sausuolius, nes įprastų šiukšlių nėra labai daug. Palyginus su tuo, kaip atrodė parkas prieš penkerius metus, o čia buvo tikros džiunglės, dabar parkas atrodo daug geriau“, - kalbėjo J. Norkienė.

Pasak jos, šiais metais stengiamasi surinkti sausuolius, ravėti darželius, takus. Bioatliekos metamos į du specialius didžiulius konteinerius, šiukšlės – į maišus. Visos surinktos atliekos artimiausiu metu bus išvežtos.

Dalį talkininkų atbaidė iš anksto prognozuotas lietus, tačiau šeštadienį susirinkusieji džiaugėsi, esą oras – lyg užsakytas, nelyja, tačiau ir ne per karšta. Gerą nuotaiką palaikė skambanti muzika, dalyviai buvo vaišinami karštais gėrimais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder