Po varžybų  mieste triukšmavo užsieniečiai

Po varžybų mieste triukšmavo užsieniečiai

Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, policijos pareigūnai ir VšĮ „Klaipėdos keleivinio transporto“ kontrolieriai naktį iš šeštadienio į sekmadienį tikrino, kaip Klaipėdoje laikomasi viešosios tvarkos taisyklių.

Patikrinimo metu daugiausia dėmesio skirta naktinio Klaipėdos gyvenimo problematikai senamiestyje: stebėta, ar sklinda triukšmas iš kavinių, ar vartojamas alkoholis viešose vietose, stebėtos asocialių asmenų mėgstamos susibūrimo vietos ir kiti viešosios tvarkos pažeidimai. Tvarkdariai reidą pradėjo Teatro aikštėje, pėsčiomis apėjo visą senamiestį, Jono kalnelio prieigas, iš abiejų pusių senamiesčio zonoje patikrino Dangės upės krantines, Kruizinių laivų terminalo aikštelę, užsuko į Mažvydo alėją ir prie „Maximos“ parduotuvės Herkaus Manto gatvėje.

Pasak patikrinimui vadovavusio Viešosios tvarkos skyriaus kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, šis reidas buvo gana ramus, nors tikėtasi, jog po didelių ir reikšmingų sporto varžybų mieste gali būti ženkliai daugiau triukšmo ir įsismarkavusių sirgalių.

„Kaip ir įprastai, daugiausiai, 20, administracinės teisės pažeidimų aktų buvo surašyta neleistinoje vietoje pastatytų automobilių savininkams, 6 asmenys gavo baudas už alkoholio vartojimą viešoje vietoje, 2 už gyvūnų laikymo taisyklių nesilaikymą, nes vedžiojo šunis be pavadėlių. Po Europos futbolo Čempionų lygos varžybų, kurias daugelis stebėjo kavinėse, gatvėse teko įspėti ne vieną alkoholio padauginusį ir triukšmaujantį pilietį, tačiau dauguma jų buvo ne klaipėdiečiai, o užsieniečiai. Taip pat administracinė atsakomybė bus pritaikyta barui „Kurpiai“ , iš kurio vienintelio visame senamiestyje 2 val. nakties sklido didžiulis triukšmas“, - pasakojo V. Valys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder