Po to, kai rašėme

Po to, kai rašėme

2017-ųjų rugsėjo 20-ąją "Vakarų eksprese" rašėme apie Klaipėdos prekybos centre BIG esančioje "Rimi" parduotuvėje įvykusį kivirčą. Policija sulaukė pareiškimo iš lietuvio ir kivirče dalyvavusio užsieniečio darbuotojo.

Paskelbus publikaciją į redakciją paskambino vienas iš konflikto dalyvių Petras Dėdinas, kuris pasipiktino mūsų straipsnyje aprašytais faktais. Klaipėdietį P. Dėdiną nustebino straipsnio pavadinimas "Prekybos centre - rasistinis išpuolis": "Aš pasitariau su advokatu, - paaiškino jis, - ir sužinojau, kad svetimšalį pavadinti "juodaodžiu" nėra joks rasizmas. Tai kodėl pavadinime naudojamas žodis "rasistinis"? Kodėl paskelbė mano pavardę, o nepaskelbė užpuoliko pavardės?

Jūs rašote, kad jis labai ramus, inteligentiškas žmogus, tai kodėl jis mane užpuolė? Net jeigu aš jį įžeisčiau, kokią teisę jis turi užpulti žmogų, laužyti rankas?

"Juodaodis" nėra įžeidimas. Dabar apie mane internete taip blogai rašo, kad bus baisu išeiti į miestą.

Vadinasi, mūsų teisėsauga ir žurnalistai pirmiausia gina užsieniečius, o ne lietuvius, kurie čia gyvena. Dėl to žmonės ir migruoja iš Lietuvos. Nes čia nesijaučia saugūs ir netiki teisingumu", - savo pastabas apie publikacijos turinį išsakė Petras Dėdinas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder