Plėsis Viešosios tvarkos skyrius

Plėsis Viešosios tvarkos skyrius

Kitąmet uostamiesčio tvarką prižiūrinčio Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) kolektyvas, jei neužginčys miesto Taryba, ūgtelės 5 žmonėmis - tam pritarė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas. Nauji žmonės skyriuje padės tvarkytis su kasmet vis augančiomis skyriaus funkcijomis ir naktiniu darbu.

Naujų pareigybių pridėjimas buvo numatytas Viešosios tvarkos užtikrinimo ir teisės pažeidimų prevencijos 2016-2018 metų programoje - pagal ją šiemet pridėti penki etatai, kitąmet numatyti dar penki ir galiausiai 2018-aisiais prie kolektyvo prisijungs dar 2 žmonės.

Visgi besipučiančia miesto viešąja "policija" džiaugiasi ne visi. Tarybos narys Vygantas Vareikis tvirtino nepritariantis augančiam kontroliuojančių institucijų skaičiui. Jis abejojo, ar išties funkcijų skaičius auga ir ar tie darbuotojai reikalingi tik tam, jog vaikščiotų po apleistus pastatus bei "ieškotų benamių."

Posėdyje dalyvavusi Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė nusistebėjo tokiais teiginiais - esą dar 2011-aisiais buvo konstatuota, jog nėra kam kontroliuoti Tarybos ar administracijos direktoriaus paskirtų, pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK) numatytų funkcijų. Šiuo metu priskaičiuojama net 18 taisyklių aprašų, pagal kuriuos kontroliuoja VTS.

"Tai, ką nustatė Taryba, turi būti kontroliuojama - dėl gyvūnų, statinių priežiūros, prekybos viešosiose vietos, rūkymo draudimo ir kita. Jei bus nekontroliuojama, Taryba veiks savitiksliai priiminėdama sprendimus ir nesirūpindama kontrole", - tvirtino K. Vintilaitė.

Ji pažymėjo, jog skyriaus funkcijos kasmet auga, ir net dabar dirbantys 24 žmonės su krūviais sunkiai susitvarko. Skaičiuojama, jog šiemet pažeidimų skaičius turėtų pasiekti 13 tūkstančių, o taikant atsakomybę pagal ATPK duomenis būtina suvesti į valstybinę pažeidimų sistemą. Šis darbas naudojantis Vidaus reikalų ministerijos sistema vieno pažeidimo atveju užtrunka iki 15 minučių. Maža to, 18 proc. protokolų lieka be atsako, tad su prasikaltusiais žmonėmis tenka dirbti pakartotinai.

Be to, kad skyrius yra perėmęs automobilių statymo pažeidimų įforminimą, kai kurių anksčiau policijos vykdytų funkcijų vykdymą, šiemet dar prisidėjo ir gyventojams permestų tvarkyti kiemų kontrolė, dėl kurių pilasi skundai. Nuo kitų metų VTS kontroliuos ir taksistus. Be to, skyriaus inspektoriai daugiau dirbs vakarais ir naktimis, mat nemaža dalis skundų pasitaiko dėl pažeidimų tuo metu, kai valstybinės įstaigos jau užrakinusios duris.

Skaičiuojama, jog naujieji darbuotojai vidutiniškai uždirbs po 620 eurų (be "Sodros" mokesčių), dar papildomai kainuos jų darbo vietų įrengimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder