Plečiasi lietuviško žodžio puoselėtojų gretos

Plečiasi lietuviško žodžio puoselėtojų gretos

"Vakarų ekspreso" iniciatyva jau 13 metus rengiamo tradicinio moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurso "Lietuviško žodžio šviesoje" pagrindiniai laureatai tapo dar dviejų pamirštų lietuviškų žodžių globėjais.

Tokia garbė vakar I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vykusioje konkurso laureatų apdovanojimų ceremonijoje suteikta didžiosiomis laureatėmis paskelbtoms Elzei Kotrynai Kuliešiūtei, tapusiai žodžio "mekslė" globėja, ir Robertai Brasaitei, kuriai suteikta garbė globoti primirštą žodį "laigūnė".

Į jaukią apdovanojimų ceremoniją ir laureatų koncertą atėję klaipėdiečiai vylėsi, kad būtent tokie konkursai ir gali padėti išsaugoti lietuvišką žodį.

"Tai, ką jūs darote dabartiniame globalizacijos ir anglicizmų veržimosi procese, yra be galo vertintina. Nieko nėra gražiau, kai vaikai dainuoja, deklamuoja gražia lietuviška kalba. Pagarba juos ruošiantiems mokytojams. Patikėkite, tai, ką jūs darote, yra labai svarbu. Bet kurie renginiai, kuriuose puoselėjama lietuviška kalba, lietuviškas žodis, yra mano patys mėgstamiausi. Kaip šviežiai iškeptas vicemeras, pasižadu, kad tokius renginius miestas globos, puoselės ir vystys", - sveikinimo kalboje sakė vicemeras Arvydas Cesiulis.

Šio konkurso iniciatorius ir globėjas dienraščio "Vakarų ekspreso" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus taip pat džiaugėsi, kad yra tiek daug moksleivių ir jų mokytojų, kurie myli lietuvišką žodį.

"Kiekvienas iš mūsų galime labai daug nuveikti. Istorijoje žinome daug faktų, kai viena asmenybė padarė didžiulius darbus. Tad ir jūsų kiekvieno indėlis į mūsų gimtosios kalbos saugojimą ir jos puoselėjimą be galo svarbus", - kalbėjo G. Tomkus.

Dienraščio redaktorius dėkojo projekto partneriams, šio gražaus renginio organizatoriams "Promo plius", projekto vadovei ir sielai aktorei Virginijai Kochanskytei, kad prieš trylika metų užgimusi idėja sėkmingai gyvuoja iki šiol.

"Džiaugiuosi, kad šis konkursas sulaukia vis daugiau dalyvių ir plečiasi jo geografija. Galbūt jau laikas kviesti vilniečius ir kauniečius?" - svarstė G. Tomkus.

Šiais metais konkurse "Lietuviško žodžio šviesoje" dalyvavo daugiau kaip 100 dalyvių nuo pačių mažiausių pirmokėlių iki 19-mečių abiturientų. Į konkursą atvyko mokiniai ir jų mokytojai iš Klaipėdos, Gargždų, Kretingos, Palangos, Neringos, Priekulės, Plungės ir net Mažeikių.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną vykusiame konkurse išrinkti laureatai vakar ne tik buvo buvo pagerbti, bet ir dar kartą džiugino auditoriją išradingais savo pasirodymais.

Visus laureatus nuoširdžiai sveikino ir renginio svečiai aktoriai, dainų atlikėjai Evelina ir Gytis Šimelioniai.

"Gerbiu kiekvieną, kuris išdrįsta perteikti scenoje lietuvių autorių kūrinius. Aš mieliau slėpdavausi už gitaros, taip man būdavo drąsiau", - prisiminė G. Šimelionis, kuris ir pats būdamas moksleiviu yra tapęs dainuojamosios poezijos laureatu.

Laureatai

Didžiosios laureatės:
Roberta Brasaitė, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinė mokykla. Mokytoja Aurelija Kiesienė.
Elzė Kotryna Kuliešiūtė, Plungės r. Platelių gimnazija. Mokytoja Gražina Kazlauskienė.
Laureatai:
Dovilė Karpiūtė, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija. Mokytoja Regina Baronienė.
Ignas Vydeika, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija. Mokytoja Regina Baronienė.
Urtė Janavičiūtė, Klaipėdos "Varpo" gimnazija. Mokytoja Neolė Jucienė.
Amelija Butenytė, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinė mokykla. Mokytoja Alma Pronckūnienė.
Domantas Vaitkus, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinė mokykla. Mokytoja Alma Pronckūnienė.
Paulina Skrabytė, Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazija. Mokytoja Diana Jakubauskienė
Gabija Gudžiūnaitė, Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazija. Mokytoja Diana Jakubauskienė
Sofija Černiauskaitė, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinė mokykla. Mokytoja Nijolė Viršilienė.
Konstantinas Černuševičius, Klaipėdos licėjus. Mokytoja Renata Lygnugarienė.
Dominykas Adomaitis, Klaipėdos Karalienės Luizės jaunimo centras. Mokytoja Audra Lenkauskienė.
Eglė Šaltmerytė, Palangos pradinė mokykla. Mokytoja Nomeda Maksvytienė.
Karolis Dirgėla, Klaipėdos "Verdenės" progimnazija. Mokytoja Rima Varinauskė.

GLOBĖJOS. Elzė Kotryna Kuliešiūtė tapo žodžio "mekslė" globėja, o Robertai Brasaitei suteikta garbė globoti primirštą žodį "laigūnė". Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder