Planuojama regatą nutraukti

Planuojama regatą nutraukti

Šeštadienį į Baltijos jūrą iš Klaipėdos uosto išplaukė 9 jachtos. Dvi dienas turėjo vykti Kapitono Stepono Kudzevičiaus regata. Bangų aukštis jūroje per 3,5 m, tad situacija buvo ekstremali. Stipriausiai nukentėjo dvi jachtos, regatos dalyvės, žuvo vienas žmogus.

Buriuotojus, atsidūrusius vandenyje, gelbėjo Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, dėl didelio bangavimo laivai negalėjo išplaukti į jūrą.

Jachta „Defiance“, kurios įguloje buvo 4 žmonės, apsivertė. Pranešama, kad žuvo jos kapitonas, kiti du įgulos nariai išgelbėti, vienas iki šiol tebeieškomas jūroje. Pačią jachtą bangos išmetė ant kranto ties Melnrage su prie jos prisirišusiu buriuotoju.

Jachta „Esox“, kuria plaukė 6 įgulos nariai, dar dreifuoja jūroje. Iš pradžių sraigtasparnis paėmė 3jos įgulos narius, trys liko jachtoje. Jiems padėti jachtos „Extreme“ įgulai nepavyko - tokiomis oro sąlygomis nelaikė lynai. Ji grįžo į uostą, o likusius tris dreifuojančios jachtos narius išgelbėjo sraigtasparnio įgula.

Šiuo metu jau visos 7 jachtos, dalyvavusios regatoje, tarp jų ir „Lietuva“, yra grįžusios į uostą.

Sporto klubo „Ostamarina“, organizavusio regatą, vadovo ir jachtos „Lietuva“ kapitono Osvaldo Kudzevičiaus teigimu, regatą, kuri turėjo vykti dar ir sekmadienį, planuojama nutraukti dėl įvykusios skaudžios nelaimės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder