Pirtininkai surengė protesto akciją

Pirtininkai surengė protesto akciją

Į Sausio 15-osios minėjimą Skulptūrų parke atvykusius garbius svečius ir miesto merą sekmadienį pasitiko būrys protestuotojų, siekiančių išsaugoti Klaipėdos miesto viešąją pirtį.

"Miesto valdžia ją nori privatizuoti ir uždaryti vienintelę miesto pirtį, kuri yra kultūros ir sveikatos šaltinis. Matyt, kažkam prireikė sklypo, kuris yra auksinėje vietoje. Tikriausiai statys jau toje vietoje daugiaukštį“, – garsiai svarstė piketo dalyviai, tačiau ėjusieji į 1923-ųjų Sausio 15-osios sukilimo minėjimą prie protestuotojų net nestabtelėjo, o grįždami iš šventės pasistengė aplenkti.

Vyrai ir moterys, susirinkę į protesto akciją, tvirtino, jog renka bendruomenės parašus prieš pirties uždarymą. "Dagiau kaip 1 800 asmenų pasirašė prieš pirties privatizaciją, tačiau  miesto valdžia į tai nereaguoja. Ši prtis yra vienintelė mieste, kur galima už prieinamą kainą nusimaudyti ir niekas minučių neskaičiuoja. Čia yra pati geriausia garinė, kurioje galima pertis. Pirtis - labai švari ir tvarkinga. Moterys ir vyrai šioje pirtyje maudosi atskirai ir moterys ypač vertina šią pirtį todėl, kad čia gali po pirties gali atlikti įvairias grožio procedūras. Didžiausia šios pirties vertybė yra tai, jog ji subūrė didžiulę pirtininkų bendruomenę, kuriai priklauso įvairaus amžiaus, socialinių sluosnių, skirtingų tautybių žmonės", -  tvirtino ponia Gaiva, kuri pirtyje lankosi nuo vaikystės.

Pasak p. Gaivos Klaipėdos viešojoje pirtyje maudynės kainuoja 3 eurus. Pirtis veikia 4 dienas per savaitę ir veikia pelningai, nes joje lankosi daug žmonių. Klaipėdietė piktinosi, kad uždarius viešąją pirtį bus atimtas sveikatos šaltinis iš vyresnio amžiaus žmonių, kuri neturi galimybių lankytis privačiose pirtyse dėl aukštesnės kainos ir atstumų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder