Piktina mokamas tualetas

Piktina mokamas tualetas

Klaipėdiečiai nesiliauja piktintis, kad net ir gamtinių reikalų atlikimas kai kuriose viešose vietose tampa prabanga.

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi klaipėdietė Regina. Moteris stebėjosi, ar iš tiesų prekybos centrų tualetai gali būti mokami.

"Su vyru apsilankėme Klaipėdos "Studlendo" prekybos centro parduotuvėse ir maitinimo įstaigose. Paskaičiavome, kad išleidome per 150 eurų. Išeidami nutarėme aplankyti tualetą. Kokia buvo mūsų nuostaba, kai pamatėme, kad norint patekti į jį reikia į automatą įmesti 50 centų monetą. Prisipažinsiu, kad sugudravome ir už tuos nelemtus 50 centų pasinaudojome tualetu abu. 50 centų pavadinau "nelemtais", nes jie apkartino likusią sekmadienio dalį. Mat tuoj prie mūsų prisistatė "sau labai svarbus" apsaugininkas ir pradėjo šaukti (taip, būtent šaukti), kodėl mes taip padarėme, kodėl neįmetėme dar vienos monetos. Seniai ant manęs taip nebuvo šaukę. Maniau, kad toks darbuotojų elgesys su klientais liko gūdžiame sovietmetyje, bet, pasirodo, klydau. O "sau svarbus" apsaugininkas, atsistojęs prie tualeto durų, toliau karštai auklėjo kitus klientus. Kliuvo visiems!" - nemaloniais išgyvenimais savo laiške dalijosi Regina.

Jai keista pasirodė naujoji lietuviška "tradicija", kai prekybos centre tualetas yra apmokestintas.

"Visame pasaulyje prekybos centrų tualetai yra nemokami, o pas mus - jau ne. Tame, kitame, pasaulyje autobusų ir geležinkelio stočių tualetai nemokami, pas mus - ne. Kas tai - nauja tradicija ar dar vienas būdas pasipinigauti? Ir už kokią sumą reikia pirkti prekybos centre, kad galėtum pasinaudoti tualetu nemokamai? - piktinosi moteris.

"Studlendo" valdytojai aiškina, kad tualetai buvo apmokestinti pačių klientų labui. Pasak šį prekybos centrą valdančios bendrovės "Baltisches Haus" rinkodaros vadybininkės Astos Ušparaitės, tai yra atsakas į prekybos centro lankytojų pastabas ir siekis sumažinti vagysčių skaičių. Esą pirkėjai skundėsi tualetinių priemonių trūkumu, viešuosiuose tualetuose dingdavo ne tik popieriniai gaminiai, bet ir skysto muilo dozatoriai, vandens čiaupai, šepečiai ir netgi unitazų dangčiai.

Ji ponios Reginos atsiprašė tik dėl nemandagaus apsaugos darbuotojo elgesio, tačiau nesuteikė vilties, kad ateityje "Studlende" tualetu vėl bus galima naudotis nemokamai.

"Studlende", kaip ir kituose "Baltisches Haus" administruojamuose prekybos centruose, nuo 2015 metų veikia atnaujinti, tačiau mokami tualetai. Mūsų, pastato administratoriaus, pareiga yra atsižvelgti į klientų poreikius ir užtikrinti tvarką viešajame tualete. Tad siekiame, kad jis kvepėtų švara, jame klientas nepritrūktų asmens higienos priemonių, o tokia paslauga pasinaudoti būtų malonu", - aiškino A. Ušparaitė.

Pasak jos, 50 euro centų kaina yra taikoma visuose šiai bendrovei priklausančiuose objektuose.

"Tokia praktika ne naujiena ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje ES šalių. Maitinimo įstaigos, restorano "Studlende" lankytojai viešuoju tualetu naudojasi nemokamai. Jiems yra skirtas tualetas antrame aukšte, prie pat picerijos "Charlie pizza". Rakto visuomet galima pasiteirauti restorano aptarnaujančio personalo", - aiškino A. Ušparaitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder