Piketas - laužtas iš piršto?

Piketas - laužtas iš piršto?

Vakar Melnragėje, šalia 16 numeriu pažymėto Molo gatvės namo, rinkosi būrelis piketuoti nusprendusių miestelėnų. Jie piktinosi, jog į minėtą namą, kuris, anot jų, yra socialinis būstas, miesto valdžia neįleidžia gyventi socialiai remtinų žmonių, nes neva siekia jį parduoti.

"Kai miršta Melnragės socialinio būsto gyventojas, neapgyvendintas būstas niekam neišnuomojamas, apleidžiamas ir po to aiškinamuosiuose raštuose rašoma, kad dėl techninių ar kitų problemų jo negalima išnuomoti, nes yra nesaugus. Per pastaruosius 5 metus Savivaldybė neleido išsinuomoti nė vieno socialinio būsto Melnragėje. Savivaldybė nori parduoti ir namą Molo gatvė 16. Prašome sustabdyti korupcinius miesto valdžios sprendimus", - tokius kaltinimus rėžė vakar piketavę miestelėnai.

Tačiau valdininkų teigimu, šie kaltinimai - iš piršto laužti, kadangi Melnragėje socialinių būstų išvis nėra. Molo g. 16, anot Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorės Audros Daujotienės, yra jau senokai apleistas Savivaldybės būstas.

"Tai - du skirtingi būstų tipai. Socialinis būstas privalo būti deramai sutvarkytas ir, atsižvelgiant į būsimo gyventojo pajamas, nuomai gali būti taikoma didelė nuolaida. O Savivaldybei priklausantiems būstams keliami mažesni būklės reikalavimai ir jie nuomojami rinkos kaina. Žmonės dažnai nesupranta, kad nuomodamiesi būstą iš Savivaldybės, didelės naudos jie negauna", - aiškino pokalbininkė.

Minėtame Molo g. 16 yra du butai, kurių viename jau ilgus metus gyvena šeima, o antras yra negyvenamas. Paklausta, kodėl kilo klaipėdiečių nepasitenkinimas, A. Daujotienė prisiminė, jog pastaroji šeima Savivaldybei kažkada pateikė prašymą leisti jų dukrai išsinuomoti tame pačiame name esantį laisvą butą. Galbūt jie piktinosi, jog jų prašymas nebuvo patenkintas.

"Norint išsinuomoti Savivaldybės būstą, reikia stoti į bendrą laukiančiųjų eilę bei pateikti reikalingus dokumentus. Į eilę gali stoti visi, kurie Klaipėdoje yra pragyvenę 5 metus. Tačiau dėl prastos būklės minėto būsto kol kas išnuomoti negalima. Netrukus jo būklę vertins VšĮ "Klaipėdos butai". Tikėtina, tokio senumo namo remontas bus pernelyg brangus, tad Savivaldybė jį rinkos kaina galbūt bandys parduoti aukcione. Nusipirkę būstą žmonės galės susiremontuoti jį patys", - dėstė pašnekovė.

Paklausta, o kurgi dėsis tame name gyvenanti šeima, pašnekovė patikino, kad jai bus siūlomas kitas Savivaldybės būstas. Galbūt todėl jie ir piketuoja, nes nenori keltis iš Melnragės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder