Pėsčiųjų take bus ir stebėjimo kameros

Pėsčiųjų take bus ir stebėjimo kameros

Kitų metų vasarą jau galime tikėtis pamatyti gerokai pagražėjusį pėsčiųjų taką tarp Gedminų g. ir Taikos pr. bei sutvarkytą šalia jo esančią teritoriją. Savivaldybė jau paskelbė šio projekto statybos darbų konkursą.

Kai tik bus parinktas rangovas ir orai kiek atšils, bus pradėti pėsčiųjų tako tarp Gedminų g. ir Taikos pr. rekonstrukcijos ir naujo dviračių tako tiesimo iki jau esančio vadinamojo žaliakelio tiesimo darbai. Taip pat bus įrengtos autobusų stotelės. Projektas ir techninis darbo projektas jau yra parengti, numatoma daugybė darbų, kurie truks pusantrų metų.

Bus tvarkomi vandentiekio, inžineriniai ir elektros tinklai. Pėsčiųjų take bus įrengtos stebėjimo kameros, atnaujinamas ženklinimas. Be viso to, dar bus tvarkomas apšvietimas, bus sodinami ir nauji želdiniai.

Dabartinių takų betoninės plytelės yra jau susidėvėjusios. Kas 25-35 m yra įrengtas apšvietimas, tačiau kai kurios atramos, dažytos žalia spalva, jau yra aprūdijusios. Daug rutulio formos šviestuvų tisiog neveikia.

Atliekant darbus bus įrengiama ir naujos krepšinio, vaikų žaidimo bei lauko treniruoklių aikštelės, vadinamosios kišenės automobiliams sustoti.

Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vyr. specialisto Vytauto Kovaičio teigimu, lėšų šiam projektui įgyvendinti skiria miestas, gauta lėšų ir iš Kelių priežiūros programos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder