Pėsčiųjų ir dviračių tiltą rengs tik po architektūrinio konkurso

Pėsčiųjų ir dviračių tiltą rengs tik po architektūrinio konkurso

Pirmadienį buvo aptarta, kokios konkrečiai dviračių takų jungtys Klaipėdoje bus tvarkomos per artimiausius kelerius metus. Didžiausias dėmesys bus skiriamas Žaliakeliui, Smiltynei, Minijos gatvei ir pėsčiųjų ir dviračių tiltui tarp Žolynų kvartalo ir Tauralaukio.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigia, kad pasitarimo esmė buvo pažiūrėti šiek tiek toliau į priekį ir nutarti, ką per artimiausius kelerius metus būtų galima padaryti.

"Šiuo metu pagrindinis noras yra iki galo užbaigti sutvarkyti Žaliakelio dviračių taką. Jis prasideda nuo Sąjūdžio parko ir turi tam tikrų atkarpų, kurios yra nesutvarkytos. Yra nedideli ruožai, kuriuos reikėtų susiprojektuoti ir galų gale kitais metais jau įgyvendinti", - akcentavo pavaduotojas.

Planuojama sutvarkyti dviračių tako jungtį nuo Jūrininkų prospekto, taip pat - dalį iki Baltijos prospekto, Kauno gatvės. "Nuo Kauno gatvės iki Tilžės ir Malūnų parko gatvė šiuo metu rekonstruojama ir dviračių takai ten jau yra įrengti. Malūnų parkas dar yra tvarkomas. Ten įrengtas puikus pėsčiųjų takas nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Jono kalnelio", - jau atliktais darbais džiaugėsi A. Dobranskis.

Pavaduotojo teigimu, labai svarbu yra sujungti atkarpas nuo pietinės miesto dalies, kad būtų galima sklandžiai pasiekti miesto centrą tiek Taikos prospektu, tiek Šilutės plentu.

"Taip pat šiais metais projektuojame, kaip galėtumėme jungti takus ties Minijos ir Baltijos sankryža iki Pilies tilto. Čia turėtų atsirasti tikrai nemaža atkarpa dviračių tako. Norisi sutvarkyti šį taką taip, kad būtų patogu pasiekti Senąją ir Naująją perkėlas. Tam tikri fragmentai dviračiams skirtų takų yra, bet norisi juos sujungti", - kalbėjo pašnekovas.

Naujus dviračių takus numatoma įrengti ir Smiltynėje.

"Padarėme Smiltynės miško parko koncepciją. Ten taip pat norime padaryti dviračių ir pėsčiųjų takus. Tai numatoma įgyvendinti keturiais etapais, tačiau pirmiausia reikia suprojektuoti ir pagal galimybes žiūrėti, ką galime įgyvendinti", - apie planus pasakojo A. Dobranskis.

Savivaldybės strateginiame plane numatoma įrengti pėsčiųjų ir dviračių tiltą tarp Tauralaukio ir Žolynų kvartalo. Tačiau, anot pavaduotojo, pirmiausia reikia atlikti architektūrinį konkursą. "Paskui spręsime, iš kur gauti finansavimą, ir ieškosime galimybių, kaip galime tai įgyvendinti", - teigė A. Dobranskis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder